Ασθενείς σεισμικές δονήσεις σε Μάνδρα και Φυλή το τελευταίο 4ωρο

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Αλλεπάλληλες ασθενείς σεισμικές δονήσεις καταγράφονται το τελευταίο 4ωρο της Μ. Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής ενώ σύμφωνα με τη λίστα του seismoi.gr – το φαινόμενο εστιάζεται σε Μάνδρα και Φυλή. Περισσότερο αισθητή έγινε η δόνηση των 2,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στις 00:27 π.μ. ξημερώματα Μ. Τετάρτης 16 Απριλίου με το επίκεντρο να εντοπίζεται 10,3 χλμ Βορειοανατολικά της Μάνδρας Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο “χορός” των δονήσεων ξεκίνησε πριν από περίπου 5 ώρες δίνοντας 1,7 στη Μάνδρα (19:17) και με ένα λεπτό διαφορά στη Φυλή 1,8.

Μία ώρα αργότερα ακολούθησε δόνηση μεγέθους 2,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με εστιακό χώρο τη Μάνδρα και μισή ώρα μετά έδωσε ένα “δίδυμο” σε Μάνδρα και Φυλή μεγέθους 1,4 και 2,1 αντίστοιχα.

Διπλή ασθενής δόνηση με διαφορά 10 λεπτών (22:37 – 22:39) καταγράφηκε και δύο ώρες αργότερα στη Μάνδρα, ενώ ακολούθησε καταγραφή του φαινομένου μισή ώρα μετά στη Φυλή με ένταση 2,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, η οποία έγινε και περισσότερο αισθητή στους κάτοικους της Δυτικής Αττικής.

Μέχρι την ώρα που συντάσσεται το παρόν άρθρο το σεισμικό φαινόμενο εξελίσσεται με της ίδιας (πολύ ασθενούς έως ασθενούς) έντασης δονήσεις.

Δείτε όλα τα άρθρα μας …

To site του Δήμου Φυλής …

📲 Προσθήκη στην οθόνη αφετηρίας
🧭 Χρησιμοποιείτε Chrome
Το Chrome σε iPhone δεν υποστηρίζει εγκατάσταση app.
Ανοίξτε τη σελίδα στο Safari για να συνεχίσετε.
⬆️1
Πατήστε
Κοινοποίηση
2
Επιλέξτε
«Προσθήκη»
3
Πατήστε
Προσθήκη