Ασαφή τα κίνητρα της καταγγελίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων

Ασαφή τα κίνητρα της καταγγελίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων
Ασαφή τα κίνητρα της καταγγελίας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων

Μια επιστολή καταγγελτικού χαρακτήρα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Λυκείου Άνω Λιοσίων που είδε από εχθές το φως της δημοσιότητας, αποτέλεσε και τη μοναδική… “παραφωνία” στην πανθομολογούμενη επιτυχία του Δήμου Φυλής να επισκευαστούν και να λειτουργήσουν από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς όλα τα σχολεία που υπέστησαν φθορές από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου, όταν μάλιστα για σημαντικά προβλήματα στέγασης των μαθητών λόγω ολιγωρίας των αρμοδίων Αρχών κατηγορούνται δεκάδες άλλοι Δήμοι της Αττικής!

Το περιεχόμενο της επιστολής του Συλλόγου Γονέων του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων ήταν το εξής:

Θεωρείται ωστόσο ιδιαίτερα αντιφατικό το περιεχόμενο της επιστολής του Συλλόγου Γονέων, με το κλίμα που επικρατούσε την ημέρα του Αγιασμού των σχολείων, όταν οι Διευθυντές των σχολείων απένειμαν τα εύσημα στους εκπροσώπους του Δήμου για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός. Πιο συγκεκριμένα, μάλιστα, ο κ. Γιώργος Γεροντίδης από το 3ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων (στο οποίο παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς με τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Ε.Σ.Ε. Νίκο Χατζητρακόσια) ήταν μεταξύ των Διευθυντών που υπογράμμισαν ότι οι ζημιές στα σχολεία αποκαταστάθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και με πιστοποίηση καταλληλότητας, κάτι μάλιστα που φάνταζε αδύνατο!

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψιν το γεγονός ότι η απόλυτη προτεραιότητα των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, από το σεισμό της 19ης Ιουλίου δόθηκε αποκλειστικά στις απαιτούμενες διαδικασίες κι εργασίες ώστε οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να επιστρέψουν σε ασφαλή κτίρια, η πρόσφατη καταγγελία έγινε αφορμή εκτεταμένης έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι υπήρξε έλλειψη ενδιαφέροντος από τη δημοτική Αρχή και τη Δευτεροβάθμια Ε.Σ.Ε. του Δήμου Φυλής στα προβλήματα που απαριθμούν τα μέλη του Συλλόγου για το 3ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων και αυτό που διαπιστώθηκε μαρτυρά ότι μόνο… “ασυντήρητο” δεν είναι το κτίριο, καθώς κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο 3ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι εργασίες:

  • Ανακατασκευάστηκε το μεταλλικό υπόστεγο επιφανείας 50 τετραγωνικών μέτρων στον προαύλιο χώρο.
  • Βάφτηκαν όλες οι εξωτερικές επιφάνειες στον προαύλιο χώρο κι έγιναν εκτεταμένες επισκευές, εργασίες καθαριότητας και κηποτεχνίας.
  • Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν δύο καινούργιες μπασκέτες στο προαύλιο.
  • Τοποθετήθηκαν πέντε καινούριοι κάδοι μεταλλικοί και πέντε παγκάκια.
  • Κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε νέα μεταλλική περίφραξη 90μ.
  • Κατασκευάστηκε νέος χώρος τουαλέτας στο εσωτερικό του κτιρίου.
  • Επισκευάστηκαν άμεσα και πιστοποιημένα οι μικρές ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου και βάφτηκαν τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και οι εσωτερικοί διάδρομοι.
  • Έγιναν οι απαιτούμενες ηλεκτρολογικές, υδραυλικές και λοιπές συντηρήσεις που ζητήθηκαν.
  • Έγινε εκτεταμένη απολύμανση και δόθηκε το αντίστοιχο δελτίο ελέγχου από πιστοποιημένη εταιρεία.

Στο ίδιο σχολείο, επίσης, παραδόθηκαν τέσσερις νέοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο φορητοί υπολογιστές (laptop), ενώ δόθηκε έγκαιρα η χρηματική επιχορήγηση στον Διευθυντή (όπως και στα υπόλοιπα γυμνάσια και λύκεια) για τα λειτουργικά έξοδα, παρόλο που το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα τη Γ΄κατανομή 2019!!!

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι το εσωτερικό του σχολικού κτιρίου ( αίθουσες, διάδρομοι, κτλ) βάφτηκε στο σύνολο των επιφανειών του μόλις πριν από ένα έτος, σε συνδυασμό με την ανακατασκευή των οροφών των αιθουσών με τοποθέτηση γυψοσανίδων εμβαδού 300τμ. περίπου.

Σχετικά με την ανακατασκευή του παλαιού κτιρίου των τουαλετών στο προαύλιο του σχολείου (οι οποίες σημειωτέων δεν λειτουργούν τα τελευταία… 20 έτη!) έχει προγραμματισθεί να υλοποιηθεί μέσω του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, καθώς το κόστος υλοποίησής του ξεπερνά την αρμοδιότητα της Σχολικής Επιτροπής.

Κατόπιν τούτων και με δεδομένο ότι η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Φυλής συνεργάζεται άρτια τα τελευταία χρόνια με όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας ( εκπαιδευτικούς – μαθητές και γονείς) για την επίτευξη του κοινού σκοπού, αποδεχόμενη κάθε καλοπροαίρετη πρόταση και κριτική, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά που αφορούν τα κίνητρα της καταγγελτικής επιστολής των μελών του Συλλόγου…

Επάνω