Από το 9ο Νηπιαγωγείο ξεκινά το όραμα για τα σχολικά κτίρια του Δήμου Φυλής!

Από το 9ο Νηπιαγωγείο ξεκινά το όραμα για τα σχολικά κτίρια του Δήμου Φυλής!
Από το 9ο Νηπιαγωγείο ξεκινά το όραμα για τα σχολικά κτίρια του Δήμου Φυλής!

Υπόδειγμα του έργου της Πρωτοβάθμιας Ε.Σ.Ε. αποτελεί το 9ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, το οποίο μετά τις εργασίες ανακατασκευής του μεταμορφώθηκε σε έναν κυριολεκτικά παραμυθένιο χώρο, ένα σχολείο πρότυπο, απ’ όπου τα παιδιά θα ξεκινήσουν τη σχολική τους πορεία με σταθερά βήματα. Μία παλέτα χρωμάτων και συνδυασμών χαρούμενων παραστάσεων, με σκοπό τα παιδιά να νιώθουν ευτυχισμένα κατά την παραμονή τους στον χώρο που σηματοδοτεί τον σημαντικότερο σταθμό στην εκπαιδευτική πορεία τους, σε απόλυτη αρμονία με την ψυχοκινητική τους εξέλιξη.

Το Νηπιαγωγείο είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών, ένας χώρος γαλήνης και χαράς, που τους παρέχει ασφάλεια, ζεστασιά, καθώς επίσης και εμπειρίες από την οικογενειακή και κοινωνική ζωή, απαραίτητες για τη ζωή του. Η ομορφιά  και η αρμονία που επικρατεί στο περιβάλλον όπου ζουν τα παιδιά, έχει αποδειχτεί από επιστήμονες ότι έχει ευνοϊκές  επιδράσεις στην ψυχολογία του παιδιού. Στόχος και όραμα του Προέδρου της Α/θμιας Ε.Σ.Ε. του Δήμου Φυλής, κ. Γιάννη Κρεμύδα, να γίνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής όπως το συγκεκριμένο και ακόμα καλύτερα!

Περήφανος για το αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα που έφεραν οι ουσιαστικές παρεμβάσεις στο 9ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων, ο κ. Κρεμμύδας, επεσήμανε: 

«Το 9ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Φυλής, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου είναι, ίσως, το πιο όμορφο σχολείο που έχουμε δει… Μετά την πλήρη ανακατασκευή του με την παρέμβαση της Πρωτοβάθμιας Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής, καταφέραμε όχι μόνο να ομορφύνουμε το νηπιαγωγείο αλλά να το κάνουμε το σχολείο που ονειρεύεται κάθε παιδί.

Και δεν είναι μόνο η «αισθητική» ενός σχολείου που θεωρείται σημαντική, ειδικά στο νηπιαγωγείο, αλλά και οι εργασίες και οι παρεμβάσεις που έγιναν τόσο στους χώρους διδασκαλίας, όσο και σε αυτό καθαυτό το κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο… (σοφάδες, μόνωση οροφής, αναβάθμιση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, ελαιοχρωματισμοί, εξωτερικό δάπεδο τελευταίας τεχνολογίας κ.τ.λ).

Έχοντας κατά νου ότι ο αντίκτυπος από τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην πνευματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών είναι μεγάλος και αν λάβουμε υπόψη το χρονικό διάστημα που περνούν τα παιδιά εκεί, (περίπου 4.000 ώρες διδασκαλίας), δημιουργήσαμε ένα σχολείο πρότυπο, βάζοντας τα θεμέλια της προόδου και της εξέλιξης του παιδιού, της συναισθηματικής του ισορροπίας και της υγιούς ανάπτυξης της προσωπικότητάς του.

Είμαι υπερήφανος γιατί το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για τον Δήμο μας. Όνειρό μου είναι να γίνουν όλα τα Σχολεία του Δήμου Φυλής όπως το συγκεκριμένο και ακόμα καλύτερα. Ο αγώνας συνεχίζεται….»

Σχόλια
Επάνω