Εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Π.Δ.Ε. η αποκατάσταση της Χωματερής!!! Το όραμα... γίνεται ΠΡΑΞΗ!!!

/
/
Εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Π.Δ.Ε. η αποκατάσταση της Χωματερής!!! Το όραμα… γίνεται ΠΡΑΞΗ!!!
Εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Π.Δ.Ε. η αποκατάσταση της Χωματερής!!! Το όραμα… γίνεται ΠΡΑΞΗ!!!

Δεν είναι τυχαίο που το 57,27% των δημοτών Φυλής ΠΙΣΤΕΨΕ και ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, για να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του, αλλά και να τηρήσει τη σημαντικότερη δέσμευσή του που αφορά την αποκατάσταση της Χωματερής, ώστε να αποφορτίσει τους δημότες του από το «βάρος», τη «δυσοσμία» και τις επιβλαβείς για την υγεία των κατοίκων συνέπειες, του συνόλου των σκουπιδιών όλης της Αττικής και να την μετατρέψει σε Περιβαλλοντικό Πάρκο, αλλά και Πάρκο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προκειμένου όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής να απολαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ!!!

Η υλοποίηση αυτή της δέσμευσης του Χρήστου Παππού ξεκινά από σήμερα (31 Μαϊου 2019), με την έγκριση και ένταξη του έργου στον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης!

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με υπογραφή του υφυπουργού κ. Στάθη Γιαννακίδη, το έργο «Ανάπλασης και αξιοποίησης αποκατεστημένων κυττάρων ΧΔΑ, ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων & Φυλής και η δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου και Πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» (ολικού προϋπολογισμού 26.000.000 ευρώ) εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο ΠΔΕ 2019!!!

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάκτηση του «Δημάρχου των έργων», του Χρήστου Παππού, προς όφελος των δημοτών του που τον εμπιστεύθηκαν και του έδωσαν τη δύναμη μέσα από την κάλπη της 26ης Μαϊου να συνεχίσει αλώβητος κι ανεμπόδιστος το μεγάλο έργο του: «Θα είμαι εγώ ο Δήμαρχος που θα κλείσει τη Χωματερή», τους υποσχέθηκε με βεβαιότητα εξάλλου!

Έτσι, λοιπόν, ο Μάιος – η 31η Μαϊου συγκεκριμένα – θα αποτελεί πλέον μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ μέρα για τους κάτοικους της Φυλής και των γύρω περιοχών, που από το 1965 (!) γίνονται αποδέκτες των απορριμμάτων όλης της Αττικής καθώς, 5 μόλις μέρες μετά την επανεκλογή του, το όνομα του Δημάρχου Φυλής και των συνεργατών του, γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία των μεγαλύτερων ευεργετών αυτού του τόπου, εκείνων που κατάφεραν να δώσουν ένα οριστικό ΤΕΛΟΣ στον εφιάλτη της Χωματερής!!! Της Χωματερής που για τουλάχιστον 5 δεκαετίες (!) αποτέλεσε το μήλον της έριδος αλλά και το αντικείμενο… «διαπραγματευτικού πόθου» κάθε αντιπολιτευτικής αντιπροσωπείας κατά την προεκλογική περίοδο!

Το όραμα για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Φυλής, ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου του 2016, όταν ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, επισκέφθηκε το Πάρκο Ανακύκλωσης Hiriya στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ και το όνειρο για τη δημιουργία ενός Περιβαλλοντικού Πάρκου και Πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, άρχισε να ζυμώνεται. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην αποστολή συμμετείχαν η επικεφαλής του Δ.Σ. Ζωή Αρβανιτάκη, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάββας Σάββας και Βασίλης Γεωργιάδης, η Διευθύντρια της Πολεοδομίας Έλλη Κατσανού και ο υπεύθυνος του Γραφείου Δημάρχου, Δημήτρης Στουραΐτης.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος, εξάλλου, δεν έπαψε έκτοτε να έχει συναντήσεις και επαφές με αρμόδιους φορείς και υπουργεία που θα συνεργούσαν στην υλοποίηση του σχεδίου του, ενώ άμεσα εκπονήθηκε και η μελέτη από ομάδα μελετητών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής. Δεν έπαψε επίσης να επαναλαμβάνει σε κάθε του ομιλία – όπως και στις πρόσφατες προεκλογικές – με πείσμα και πίστη στο όραμά του, στο όραμα των χιλιάδων κατοίκων του Δήμου Φυλής:

«Στην αρχή με είπαν ρομαντικό, μετά ότι είναι κάτι ουτοπικό, αργότερα ότι είναι πολύ όμορφο για να ‘ναι αληθινό και να! που έφτασε η μέρα να μιλάμε πια για την αποκατάσταση της Χωματερής

Λοιδορήθηκε, «χτυπήθηκε», συκοφαντήθηκε, μα δεν λύγισε μπροστά στα αντιπολιτευτικά παιχνίδια των επικριτών του. Και το σημαντικότερο; ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ! Έφτασε η ώρα, λοιπόν, το όραμα ενός… «ρομαντικού» δημάρχου, μιας πολιτικής μορφής που φέρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού ΗΓΕΤΗ, να γίνει ΠΡΑΞΗ!!!

Ο καιρός γαρ εγγύς για τους δημότες Φυλής, που πλάι σε ένα μοναδικό Περιβαλλοντικό Πάρκο, πνεύμονα πρασίνου και μοναδικό προορισμό αναψυχής, όλα τα νοικοκυριά του Δήμου Φυλής θα απολαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ!!!

 
Επάνω