Η πόλη αλλάζει ταυτότητα! Αποκαλυπτικός ο Δήμαρχος Φυλής, για τα σχέδια ανάπτυξης της περιοχής

Η πόλη αλλάζει ταυτότητα! Αποκαλυπτικός ο Δήμαρχος Φυλής, για τα σχέδια ανάπτυξης της περιοχής
Η πόλη αλλάζει ταυτότητα! Αποκαλυπτικός ο Δήμαρχος Φυλής, για τα σχέδια ανάπτυξης της περιοχής

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού “Αθήνα 9,84”, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς αποκάλυψε τα σχέδια που μπαίνουν, χωρίς καμία καθυστέρηση, σε άμεση εφαρμογή, προκειμένου να βαίνουν σταδιακά προς υλοποίηση όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του, βάσει των οποίων η περιοχή του Δήμου Φυλής… αλλάζει brand name!

Στις προθέσεις του Δημάρχου είναι να προκηρυχθεί ένας επίσημος διαγωνισμός προκειμένου να παραχωρηθούν σε ιδιώτες δωρεάν, με διάρκεια 99 ετών, εντός σχεδίου πόλεως εκτάσεις που ανήκουν στον Δήμο, ώστε να επενδυθούν με ιδιαίτερες επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχειακές, ψυχαγωγικές και εμπορικά κέντρα, με επενδύσεις που θα εξυπηρετούν το διττό σκοπό, τόσο της ανάπτυξης της περιοχής, όσο και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Προσβλέποντας στην ανταπόδοση της αλλαγής της φυσιογνωμίας της πόλης, το σχέδιο θα δημιουργήσει παράλληλα νέες θέσεις εργασίας που θα επωφεληθούν οι δημότες.

Αιτιολογώντας μάλιστα την απόφασή του για παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων από 3 έως και 500 στρέμματα σε επιχειρηματίες, ο Δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είναι αδύνατον ένας Δήμος να γίνει επιχειρηματίας, καθώς και ανούσιο να έχει ο Δήμος στην ιδιοκτησία του ένα κτήμα και να “κάθεται”  χωρίς να αποδίδει τίποτα. Είναι εφικτό, όμως, να καλέσεις επιχειρηματίες σοβαρούς στην περιοχή σου! Έχουμε ήδη πολλές προτάσεις για επενδύσεις στην περιοχή μας και θα ακολουθήσει η διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος.”

Αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου μέσα από το οποίο επιτρέπεται στους δήμους να λειτουργούν όπως το Δημόσιο, με την παραχώρηση δωρεάν εκτάσεων προς αξιοποίηση μέχρι και για 99 χρόνια, ο Δήμαρχος Φυλής ενημέρωσε για τις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή, με στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να τον καθοδηγήσουν για το τρόπο που θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος, που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε αποτελεί ένα “όχημα” για τον Δήμο!

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς τόνισε επίσης, ότι οι επενδύσεις που θα ελκύσουν το ενδιαφέρον θα έχουν συγκεκριμένο χαρακτήρα για να προσδώσουν στην ανάπτυξη του Δήμου Φυλής, ο οποίος θεωρείται από τις πλέον προνομιούχες για τέτοιου είδους επενδύσεις περιοχές, καθώς βρίσκεται πάνω στην Αττική οδό και στην Περιφερειακή Αιγάλεω, διαθέτει δύο σταθμούς του Προαστιακού Σιδηρόδρομου ενώ είναι ήδη δρομολογημένη η απόφαση δημιουργίας συγκοινωνιακής γραμμής ΜΕΤΡΟ και αδιαμφισβήτητα αποτελεί τόπο τουριστικού προορισμού με το απέραντο περιαστικό δάσος της Πάρνηθας, τις ταβέρνες της Φυλής και τα αρχαία στη Φυλή και στα Άνω Λιόσια.

Πόλο έλξης μεγάλων επενδυτικών προτάσεων στην περιοχή, θα αποτελέσει ωστόσο και το 250 στρεμμάτων έκτασης Πάρκο Πόλης που προετοιμάζεται για ένα από τα μεγαλύτερα Πάρκα της Ευρώπης.

Ο Δήμαρχος Φυλής αποκάλυψε επίσης τη δημοπράτηση των έργων για την αποκατάσταση της παλιάς χωματερής των Άνω Λιοσίων έκτασης 2.000 στρεμμάτων και μετατροπής της σε Ενεργειακό Πάρκο με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για δωρεάν ρεύμα στους δημότες, που ξεκινά στα μέσα Νοεμβρίου!

Την ιδιαίτερη πρωτοβουλία του Δημάρχου Φυλής, χαιρέτισαν εγκωμιαστικά στο ακροατήριο οι συντελεστές της εκπομπής, μιλώντας για έργα, πρωτοβουλίες και projects προς την ανάπτυξη της περιοχής που είναι σίγουρο πως θα προκαλέσουν… θετικό πάταγο, με τον Δήμαρχο να καταλήγει: “Θέλουμε να ‘μαστε πρωτοπόροι και είμαστε πρωτοπόροι!”

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τα σχέδια του Δημάρχου Φυλής, στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://paraponofylis.blogspot.com/

Επάνω