Απαράδεκτο!!! Κάνουν αντιπολιτευτικά παιχνίδια "στην πλάτη" του Συλλόγου που κάνει περήφανο το Ζεφύρι!

Απαράδεκτο!!! Κάνουν αντιπολιτευτικά παιχνίδια «στην πλάτη» του Συλλόγου που κάνει περήφανο το Ζεφύρι!
Απαράδεκτο!!! Κάνουν αντιπολιτευτικά παιχνίδια «στην πλάτη» του Συλλόγου που κάνει περήφανο το Ζεφύρι!

Λύπη και αγανάκτηση προκαλεί η «κακο-σκηνοθετημένη παράσταση» μιας προσχεδιασμένης «εκδήλωσης» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 18(!) αθλητών από έναν αθλητικό σύλλογο που ανήκει σε γειτονικό Δήμο, με προφανείς και πρωτοφανείς αντιπολιτευτικές τακτικές, οι οποίες υποβιβάζουν το αθλητικό ιδεώδες και το μετατρέπουν σε πεδίο εκτόνωσης των πολιτικών αντιπαραθέσεων και σε «ψηφοθηρικές μηχανές» έτοιμες να… «αλέσουν» τους κόπους και τα όνειρα εκατοντάδων παιδιών – αθλητών του Ζεφυρίου!

Σε πρόσφατη ανάρτηση του υποψηφίου για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, κ. Αλέξανδρου Κουλοχέρη, ο οποίος – στο πλαίσιο των προεκλογικών του «εξορμήσεων» – παρευρέθηκε με τους συνυποψηφίους του στην κοπή της πίτας για 18 (!) αθλητές μέλη αθλητικού συλλόγου έτερου Δήμου – του ΓΑΣ Καματερού συγκεκριμένα – και με σκοπό να πλήξει την τοπική αυτοδιοίκηση «χτυπά» τον ιστορικό Σύλλογο του Ζεφυρίου, τον Δ.Α.Σ. (!) κι ενώ ΟΥΔΕΠΟΤΕ έγινε αισθητή η παρουσία του σε αθλητική εκδήλωση του Δήμου στον οποίο θέτει την υποψηφιότητά του!

Τι να κίνησε άραγε το ενδιαφέρον του υποψηφίου για τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Φυλής να παραστεί στη βράβευση… αθλητών – αριστούχων μαθητών Γυμνασίου (!) ενός αθλητικού συλλόγου άλλου Δήμου, όταν ο Δήμος Φυλής στον οποίο θέτει την υποψηφιότητά του, διαθέτει «πολυποικιλότητα» αθλητικών δραστηριοτήτων, συλλόγων και ταλαντούχων αθλητών που τα εκπροσωπούν; Γιατί δεν τον προστάτεψαν οι… γνώστες – «ακόλουθοί» του – οι οποίοι είχαν διατελέσει ή και ακόμα διατελούν πρόεδροι αθλητικών συλλόγων – από μία ακόμη τεράστια κι ανυπολόγιστου πολιτικού κόστους γκάφα; Αυτά και άλλα πολλά θα μας προβληματίσουν στο παρόν άρθρο…

Η απουσία του κ. Κουλοχέρη και των συνυποψηφίων του από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις του τόπου, όπως το Πανελλήνιο Τουρνουά Πάλης «Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου» στο Ζεφύρι, που με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε πριν από μόλις δύο μήνες το τμήμα Πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου και ούτε ως… φίλαθλοι δεν βρέθηκαν στις κερκίδες του Γυμναστηρίου «Σπάρτακος», αλλά και η προχθεσινή κοπή της βασιλόπιτας  ενός σπουδαίου παλαιστικού συλλόγου των Άνω Λιοσίων, του «Α.Ο. ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ» και ο οποίος δεν βραβεύει… άριστους μαθητές του Γυμνασίου (!), αλλά Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Πρωταθλητές Ευρώπης και νέους ΦΟΙΤΗΤΕΣ! «Φυλή. Νέο Ξεκίνημα»;;; ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ…

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή:

Με αφορμή, την κοπή της βασιλόπιτας του αθλητικού συλλόγου του Καματερού (Γ.Α.Σ.), του οποίου ο πρόεδρος και ο προπονητής χάντμπολ επέλεξαν για λόγους «άγνωστους» – αλλά μάλλον τελικά… κατανοητούς! – να την κάνουν στο Ζεφύρι και όχι σε κάποιο από τα γυμναστήρια του Δήμου τους, όπου εδρεύουν και δραστηριοποιούνται, διευκρινίζονται τα εξής:

Η κοπή πίτας και βράβευση του… «γείτονος» συλλόγου του Καματερού έγινε για 18 παιδιά του Ζεφυρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΓΕΛ Ζεφυρίου. Το Κλειστό Γυμναστήριο του ΓΕΛ Ζεφυρίου, που φιλοξένησε την «εκδήλωση», είναι ένας από τους αθλητικούς χώρους που ανακατασκευάστηκε ΠΛΗΡΩΣ από τη διοίκηση Παππού και τον Μάιο του 2017 «παραδόθηκε» ως έδρα της ομάδας χάντμπολ του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου. Στον σύλλογο του Καματερού έχουν παραχωρηθεί από τη διοίκηση του Δήμου Φυλής ΔΩΡΕΑΝ (!) ώρες προπόνησης, εφόσον βεβαίως πρωτίστως εξυπηρετούνται οι ανάγκες των αθλητικών συλλόγων του Δήμου Φυλής!

Ο επικεφαλής της παράταξης «Φυλή. Νέο Ξεκίνημα», που συνόδευε το ισάριθμο «πλήθος» των υποψηφίων με τους αθλητές καθώς ήταν και οι… αποκλειστικοί προσκεκλημένοι(!) στην «εκδήλωση», ακολουθώντας τη συνήθη τακτική της αναληθούς και ανεπιβεβαίωτης παραπληροφόρησης, «άνοιξε πυρ» εναντίον της διοίκησης του Δήμου (προσέξτε⋅ του ΔΗΜΟΥ και όχι του Δ.Σ. του Δ.Α.Σ., ας πούμε) γράφοντας χαρακτηριστικά: «… Το 2015 δημιουργήθηκε το τμήμα χειροσφαίρισης στο Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου και μετά από αναίτια παρέμβαση της διοίκησης του Δήμου Φυλής, 18 αθλήτριες αναγκάστηκαν να βρουν στέγη στο Γ.Α.Σ. Καματερού»

Ο λόγος που η αποπομπή του πρώην προπονητή του χάντμπολ από την ομάδα του Δ.Α.Σ. «χρεώνεται» από τον κ. Κουλοχέρη στην… διοίκηση του Δήμου Φυλής (!), είναι γιατί μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου αποτελούν δύο άνθρωποι που είναι παράλληλα και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης: Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος και ο Πρόεδρος Τοπικού Ηλίας Κοκκίνης.

Το Δ.Σ. του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, όπως και του εκάστοτε συλλόγου, αποτελείται από αιρετά μέλη, τα οποία – γνωστή τοις πάσι η διαδικασία –  θέτουν τον εαυτό τους σε υποψηφιότητα και στην κρίση των δημοτών, προκειμένου να γίνει δυνατή η εκλογή τους. Την υποψηφιότητά του μπορεί να την υποβάλει ο καθένας! Αν λοιπόν στο Δ.Σ. του Δ.Α.Σ. υπάρχουν σήμερα ως μέλη και δύο εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, κι εφόσον ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες αρχαιρεσιών, είναι ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ – μελών του Δ.Α.Σ. και δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό! Στον τόπο τους μπορούν να είναι Αντιδήμαρχος ή Πρόεδρος Τοπικού, στον Σύλλογο μέλη του Δ.Σ. και στο σπίτι τους πατεράδες, γιοι, σύζυγοι, κ.λ.π. Πρώτη παραπληροφόρηση, λοιπόν, ότι υπήρχε… «παρέμβαση» της διοίκησης του Δήμου Φυλής!!!

Πώς αλλιώς, όμως, θα μπορούσε ο κ. Κουλοχέρης να συνδυάσει την… βράβευση – «παρωδία» με την ικανοποίηση των αντιπολιτευτικών του ορέξεων; Αναμοχλεύοντας – με τη βοήθεια του προέδρου και του προπονητή ενός ετεροδημότη συλλόγου – υπόθεση… 2 χρόνων πίσω!

«Αναίτια», θεώρησε ωστόσο την λύση της συνεργασίας του προπονητή του χάντμπολ με τον Δ.Α.Σ., γιατί αυτό του μετέφεραν ή γιατί αυτό εξυπηρετούσε το σενάριο… Και θα ήταν ένα καλό σενάριο αυτό της… «αναίτιας παρέμβασης» αν δεν ήταν – για μία ακόμη φορά – τόσο γενικό και αόριστο!!! Θα ήταν ένα καλό σενάριο αυτό για προεκλογικό αγώνα, αν δεν ήταν τόσο κίβδηλο και παραπλανητικό

 

Λίγα λόγια για να ξαναθυμηθούμε την ιστορία…

Το #gavatanews είχε ασχοληθεί με εκτεταμένα ρεπορτάζ, έρευνες και άρθρα που αφορούσαν τη δράση μελών της προηγούμενης διοίκησης του Δ.Α.Σ. κι αυτό το φέρνει στην προνομιούχο θέση να γνωρίζει την υπόθεση καλά.

Η λήξη της συνεργασίας με τον εν λόγω προπονητή (τα μέλη του Δ.Σ. έχουν κάθε δικαίωμα να το πράξουν εξάλλου εφόσον δεν υπογράφει κανείς σύμβαση… αορίστου χρόνου) ήταν αναπόφευκτη και συνέβη όταν οι σχέσεις προπονητού με γονέα – μέλος του συλλόγου ήρθαν σε ρήξη (η οποία μάλιστα συνεχίστηκε και στο δικαστήριο) δημιουργώντας πρόβλημα στον ιστορικό αθλητικό σύλλογο.

Ο προπονητής αντικαταστάθηκε άμεσα για την αμέσως επόμενη σεζόν! ΚΑΝΕΝΑ παιδί ΔΕΝ «εξαναγκάστηκε» να αποχωρήσει από τον Σύλλογο – δεύτερη παραπληροφόρηση από τον κ. Κουλοχέρη! – και… σε απογοήτευση κάποιων, το χάντμπολ ΔΕΝ διαλύθηκε! Το χάντμπολ άλλαξε προπονητή, όπως έχει αλλάξει κατά καιρούς και η πάλη και το ποδόσφαιρο! ΔΕΝ υπήρξε το… χάος, λοιπόν, μετά την αποχώρηση του συγκεκριμένου προπονητή από το άθλημα. Απεναντίας και ξεπερνώντας πολλά εμπόδια και δυσκολίες, το άθλημα ανασυγκροτήθηκε και σημείωσε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία μέσα στον πρώτο κιόλας χρόνο! Πρωταθλητές στο Πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΧΑ., αναδείχθηκαν τα mini!!! 

Πενήντα αθλητές τότε – 18 (!) σήμερα – από το Ζεφύρι, ΕΠΕΛΕΞΑΝ (οι γονείς τους προφανώς) να ακολουθήσουν τον προπονητή τους στην επόμενη ομάδα με την οποία θα συνεργαζόταν! Μαντέψτε ποια ήταν αυτή….

«… Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάμε για σχοινί!»

Όταν γνωρίζεις καλά μία υπόθεση, καλύτερα από τον καθένα, το πρώτο που οφείλεις να κάνεις όταν βλέπεις τον επικεφαλής της παράταξής σου να κάνει μια σχετική ανάρτηση, του… τραβάς με τρόπο το μανίκι και του θυμίζεις, ότι στην κορυφή του ψηφοδέλτιου του συνδυασμού του, βρίσκεται ένας πολυδιαφημισμένος ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος είναι παράλληλα και… Πρόεδρος ενός άλλου ιστορικού αθλητικού συλλόγου του Ζεφυρίου, της Α.Ε.Ζ., που όταν διεκόπη η συνεργασία του Δ.Α.Σ. με τον προπονητή που σήμερα παραπονιέται, ο… «δημοτικός σύμβουλος» που τότε ΔΕΝ ήταν… «ανεξάρτητος» αλλά φουλ «εξαρτώμενος» από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, και μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης δηλαδή, τον προσέλαβε στον «δικό» του σύλλογο, την Α.Ε.Ζ., για να συνεχίσει το «έργο» του! Ένα «έργο» που είχε διάρκεια… έναν μόλις χρόνο και έληξε κάπως άδοξα για τον σύλλογο της Α.Ε.Ζ., γιατί έκτοτε – ακολουθώντας το ρουν της ιστορίας – οι αθλητές ξαναματακολούθησαν τον προπονητή και διασκορπίστηκαν σε Μενίδι, Καματερό, ενώ κάποια επέστρεψαν και στον Δ.Α.Σ.!!! ΣΤΗΝ Α.Ε.Ζ. ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΕΚΤΟΤΕ ΟΜΑΔΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ!!! Οι λόγοι της διάλυσης της ομάδας χάντμπολ της Α.Ε.Ζ., στην οποία πρόεδρος ήταν και είναι ο κ. Δρόλιας, ΔΕΝ γνωστοποιήθηκαν ΠΟΤΕ…

Δεν είναι μεμπτό, ωστόσο, οι αθλητές να αποφασίζουν από επιλογή τους να μεταγράφονται ή να αθλούνται σε μια άλλη ομάδα της ίδιας ή διαφορετικής περιοχής, εφόσον κρίνουν ότι είναι προς όφελος της αθλητικής τους καριέρας! Δεκάδες παιδιά – δημότες του Δήμου Φυλής, για παράδειγμα, ανήκουν στο δυναμικό ποδοσφαιρικών ακαδημιών του Μενιδίου. Την πίτα τους οι σύλλογοι, ωστόσο, την κόβουν εκεί, στο Μενίδι, στην έδρα τους! Εκεί που «χρεώνονται» οι νίκες και οι ήττες τους!

Αν ο κ. Κουλοχέρης «συγκινήθηκε» – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανάρτησή του – με μία μπάλα του χάντμπολ που του πρόσφεραν οι αθλητές του Συλλόγου του… Καματερού, τότε οι «αποστάτες» θα πρέπει να… κλαίνε γοερά που απαρνήθηκαν τη φιλοξενία και τις παροχές ενός αθλητικού συλλόγου (του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου), που τους πρόσφερε και τους προσφέρει – ΠΑΝΤΑ με τη συμβολή της παρούσας διοίκησηςΔΩΡΕΑΝ ρουχισμό, αθλητικό υλικό και εξοπλισμό, ένα πλήρως ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου (7Χ7) στο ρέμα, ένα πλήρως ανακατασκευασμένο Κλειστό Γυμναστήριο για μπάσκετ – χάντμπολ, ένα ολοκαίνουριο προπονητήριο Πάλης (απεγκλωβίζοντας τους αθλητές που στοιβαγμένοι, υπό άθλιες συνθήκες, μέσα σε ένα παράπηγμα, προπονούνταν επί διοικήσεως Μπουραϊμη) και συμμετοχή σε διεθνή και εθνικά Τουρνουά και Πρωταθλήματα, με την πλήρη οικονομική κάλυψη του Δήμου!!!

Δεν θα κρίνουμε την απόφαση του εκάστοτε ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ συλλόγου να βραβεύει… αριστούχες μαθήτριες του γυμνασίου (το σύνηθες είναι βέβαια να βραβεύονται μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο) εάν κι εφόσον δεν θα έχει να βραβεύσει για κάποια ΑΘΛΗΤΙΚΗ επίδοση ή κατάκτηση. Ο καθείς έχει το δικαίωμα να βρίσκει αφορμή και να βραβεύει ακόμη και για το πιο… in κούρεμα τον αθλητή του! ΚΑΘΕ παιδί όμως, είτε είναι μαθητής του «18», του «20», του «5», ή του «13», είναι το ΜΕΛΛΟΝ ενός τόπου και πρέπει να στηρίζεται από την εκάστοτε δημοτική Αρχή! 

Επίσης, δεν θα κρίνουμε την «αξία» και το «νόημα» της βράβευσης από κάποιον που απλώς δηλώνει κάπου την… υποψηφιότητά του – και πας νοών νοείτω – διότι με αυτή τη λογική θα μπορούσε και ο… περιπτεράς της περιοχής να κληθεί να βραβεύσει έναν αθλητή ή έναν μαθητή και να κόψει ένα κομμάτι πίτας με… ειδική αφιέρωση!!! Είτε μας αρέσει, είτε όχι, αυτό επιβάλλει το πρωτόκολλο!

Έχουμε κάθε δικαίωμα, όμως, να κρίνουμε την αντιπολιτευτική γραμμή της εκμετάλλευσης μέσω μιας απαράδεκτης «επίθεσης» σε έναν ιστορικό αθλητικό σύλλογο, που εκτός από ταλαντούχους αθλητές και πρωταθλητές (!!!) παράγει πολιτισμό, επιτελεί κοινωνικό έργο, προάγει, αναπαράγει και διατηρεί τα υγιή στοιχεία της τοπικής κοινωνίας, προβάλλοντας και καταξιώνοντας τα παιδιά του Ζεφυρίου! Έναν σύλλογο, τον Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, που μόνο κατά την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν (2017 – 2018), απέσπασε: 88 πανελλήνια και διεθνή μετάλλια στην Πάλη, 1η θέση στο Πρωτάθλημα Ε.Σ.ΧΑ. τα mini στο χάντμπολ, 1η θέση για τους Παμπαίδες και τα Projunior στο «Fair Play Θουκυδίδειο» και θέση στο Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ.Δ.Α. (λαμβάνοντας μέρος για πρώτη χρονιά) στο ποδόσφαιρο!!! Έναν σύλλογο που το σημερινό Δ.Σ., που ανέλαβε πριν 2 χρόνια, παρέλαβε ταμείο με 30.000 ευρώ χρέη (!) και μια ανάσα πριν την κατάσχεση και οριστική διάλυσή του και το χρέος του σήμερα είναι… 0 (μηδέν) ευρώ!!!

Αν αυτά τα στοιχεία παραμένουν άγνωστα στους νέους υποψηφίους που επεδίωξαν να βλάψουν, κάνοντας προεκλογικό αγώνα στις πλάτες του ιστορικού αυτού αθλητικού συλλόγου, είναι επειδή ΠΟΤΕ δεν… «δοκίμασαν» τις βασιλόπιτες του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου!

Δύο ακόμη «βασανιστικά» ερωτήματα που ενδεχομένως κάποιος θα έθετε στο σημείο της σχετικής ανάρτησης του κ. Κουλοχέρη που αναφέρει ότι «Ο προπονητής τους Κότσιρας Κωνσταντίνος και ο πρόεδρος Ιωάννου Λεωνίδας μας εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν…», είναι:

  1. συνηθίζεται στις «κοπές των βασιλοπιτών» των αθλητικών συλλόγων, να κάνουν τα παράπονά τους οι πρόεδροι και οι προπονητές στους επίσημους καλεσμένους τους (;;;) Δηλαδή, αν «μεθαύριο» κληθεί ο ίδιος συνδυασμός να παραστεί στην πίτα του έτερου ιστορικού αθλητικού συλλόγου του Ζεφυρίου, της Α.Ε.Ζ., θα δεχθούν κι εκεί τα παράπονα του… προέδρου, ο οποίος είναι και υποψήφιος του νέου συνδυασμού; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Γίνονται;
  2. έστω και αν ο προπονητής που πρόσφερε τις υπηρεσίες του για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε σύλλογο του Δήμου Φυλής, να μην μπορεί να ξεπεράσει την απόλυσή του και να διαμαρτύρεται για χρόνια και αιώνες σε όποιον βρει μπροστά του… Ο πρόεδρος ενός συλλόγου άλλου Δήμου ποια ακριβώς προβλήματα εξέθεσε σε υποψήφιο Δήμαρχο άλλου Δήμου και με τι προσδοκία;;; Ακατανόητο! … ή μήπως όχι;

Διαβάζοντας, τέλος, την… «υπόσχεση» την οποία έδωσε στο σύντομο γραπτό μήνυμα της ανάρτησης που έκανε ο κ. Κουλοχέρης, ότι «εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους», θα χρειαστούν κάποιες διευκρινήσεις: Αν εννοεί «δίπλα τους» ως όμορος Δήμος, τότε ΝΑΙ, γεωγραφικά αυτό δεν αλλάζει! Αν πάλι εννοεί οικονομικά… τότε αυτό ας το κρίνουν οι δημότες! Αν δηλαδή έχουν ανάγκη από έναν Δήμαρχο που θα στηρίζει τους αθλητικούς συλλόγους των άλλων Δήμων!!! Γιατί, η μόνη απαίτηση που δεν έχει ακόμα προβληθεί θα ήταν να πληρώνει ο Δήμος Φυλής τα… ταξίδια των αθλητών των «ετεροδημοτών» συλλόγων!!! Όχι πως θα ήταν απίθανο να τεθεί κι αυτό μια μέρα επί τάπητος…

Για να συνοψίσουμε, λοιπόν:

Στον αθλητισμό ΔΕΝ χωράνε πολιτικές διαφορές και πολιτικά παιχνίδια! Στον αθλητισμό υπάρχει ΜΟΝΟ το «ευ αγωνίζεσθαι», που καλό θα ήταν να διδάσκονται από αυτό και όσοι ασχολούνται με τα κοινά! Το μόνο κοινό που θα μπορούσε να έχει ο αθλητισμός με την πολιτική είναι ότι τα πάντα κρίνονται… εκ του αποτελέσματος!

Επάνω