Απάντηση - "κόλαφος" του Γ. Κρεμύδα σε συκοφαντικό δημοσίευμα

Απάντηση – «κόλαφος» του Γ. Κρεμύδα σε συκοφαντικό δημοσίευμα
Απάντηση – «κόλαφος» του Γ. Κρεμύδα σε συκοφαντικό δημοσίευμα

Αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα του blog «Fylika nea», φίλα προσκείμενου στην «νέα» παράταξη που προέκυψε στον Δήμο Φυλής, σύμφωνα με το οποίο ο υποψήφιος δήμαρχος Αλέξανδρος Κουλοχέρης, συνοδευόμενος από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Θεοδόση Δρόλια, επισκέφθηκαν για… ενημέρωση το 3ο Δημοτικό Ζεφυρίου, ένα σχολείο που λειτουργεί αμιγώς με ρομά μαθητές, προκειμένου να «διαλευκάνουν» υποθέσεις και «προβλήματα»!!!

Σύμφωνα με το άρθρο, λοιπόν, που τιτλοφορείται «Επίσκεψη του Υπ. Δημάρχου Αλέξανδρου Κουλοχέρη στο 3ο Δημοτικό Ζεφυρίου» επεξηγείται η αφορμή της συνάντησης του υποψηφίου με τη Διευθύντρια του 3ου δημοτικού σχολείου Ζεφυρίου κ. Βασιλεία Καρχαλάκη, η οποία – όπως βεβαίως αντιλαμβανόμαστε – θέτει τα παράπονά της σε οποιονδήποτε αναφέρει την… υποψήφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές, παρέχοντας ώθηση στην αντιπολιτευτική τους δράση. Διευκρινίζεται, λοιπόν:

«Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Κουλοχέρης,  μόλις ενημερώθηκε σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τις συμβασιούχες καθαρίστριες μαζί με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Δρόλια Θεοδόση, συνάντησαν  την διευθύντρια του σχολείου κα Βασιλεία Καρλαρχάκη, ώστε να έχουν μια πλήρη ενημέρωση.»

Η «πλήρης ενημέρωση», δηλαδή, για την παραίτηση των συμβασιούχων καθαριστριών, έγινε από την… διευθύντρια του δημοτικού σχολείου και όχι από τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Ε.Σ.Ε. του Δήμου, κ. Γιάννη Κρεμύδα! Η ίδια μάλιστα εκφράζει και την άποψη για τις αντικαταστάτριες των παραιτηθέντων: «Δεν γνωρίζω ούτε θα βιαστώ να επικρίνω τις προσληφθείσες καθαρίστριες , μπορώ όμως να εκθέσω ότι πρόκειται για σχολείο με ιδιαιτερότητες και με ιδιαίτερες απαιτήσεις στο τομέα της καθαριότητας.»

Οι δύο υποψήφιοι ωστόσο (ο ανεξάρτητος και ο… μη ανεξάρτητος) υποσχέθηκαν να προβούν σε «εμπεριστατωμένη έρευνα» για την υπόθεση, όπως να βρουν απάντηση στο ερώτημα «με ποια κριτήρια μειώνονται οι μισθοί των συμβασιούχων καθαριστριών και με ποια γίνονται οι προσλήψεις;» Ο κ. Κρεμύδας, με σκοπό να… «βοηθήσει» την έρευνά τους, προχώρησε στην εξής απάντηση – «κόλαφο», στην οποία παρέχει και όλες τις απαραίτητες διευκρινιστικές πληροφορίες:

«Όπως έχω πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι απολαβές των καθαριστριών των σχολείων είναι μικρές, όμως δεν τις καθορίζει ο Δήμος, αλλά ο νόμος και ανέρχεται στο ποσόν των 34 ευρώ (μικτά) ανά σχολική αίθουσα, μη περιλαμβανομένων των άλλων χώρων, όπως προαύλιο, τουαλέτες κλπ. Η φετινή μείωση των αποδοχών των καθαριστριών, της τάξης του 10%, οφείλεται σε υπόδειξη του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προς την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε.

Παρά ταύτα, το ύψος των αποδοχών των καθαριστριών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι τριπλάσιο αυτού που ορίζει ο νόμος. Ο αριθμός των καθαριστριών που εργάζονται προσδιορίζεται από τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, όπως τις εκφράζουν οι διευθυντές τους», επεσήμανε αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ευθύνη και συνεχίζει:

«Το επίπεδο υγιεινής των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής είναι πολύ υψηλό όπως προκύπτει από τους τακτικούς ελέγχους του Υγειονομικού από το οποίο έχουμε δεχτεί συγχαρητήρια. Η τακτική επιχορήγηση των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει αυξηθεί, επί της παρούσας διοίκησης, κατά 100% στα Δημοτικά και κατά 300% στα Νηπιαγωγεία. Αναφορικά με τη φετινή επιχορήγηση, θα δοθεί στα σχολεία αμέσως μόλις το σχετικό ένταλμα θεωρηθεί από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προς τον οποίο έχει ήδη αποσταλεί.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στα κομμάτι των τεχνικών έργων που έχει υλοποιηθεί επί της παρούσας διοίκησης στα σχολεία, γιατί είναι γνωστό ότι παραλάβαμε σε κακό χάλι τα σχολεία και τα έχουμε στην κυριολεξία ανακατασκευάσει. Ειδικά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου, έχει, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του, δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Το έχουμε βάψει, εξ ολοκλήρου, αντικαταστήσαμε άμεσα τους σπασμένους υαλοπίνακες και ολοκληρώσαμε την επέκταση του προαυλίου, ασκώντας πιέσεις με επισκέψεις στον ΟΣΚ και στην ΚΤΥΠ ΑΕ.

Με βάση τα παραπάνω θεωρώ ότι το δημοσίευμα είναι ανακριβές και υποκινούμενο. Για τον επιπρόσθετο λόγο ότι οι συντάκτες μπορούσαν να απευθυνθούν και σε μένα, γιατί το γραφείο μου είναι, ανά πάσα στιγμή, ανοιχτό σε όλους. Όσο για το συνάδελφο Θεοδόση Δρόλια, αν δεν απουσίαζε συστηματικά από το Δημοτικό Συμβούλιο θα είχε ακούσει την τοποθέτησή μου επί του θέματος  των καθαριστριών και θα είχε αποφύγει τους λαϊκισμούς.

Συμπερασματικά, θα ήθελα να επισημάνω ότι επί της παρούσας διοίκησης έχει πραγματοποιηθεί πραγματική αναγέννηση στα σχολεία. Όπως επίσης ότι τα ζητήματα της Παιδείας δεν αντιμετωπίζονται με επισκέψεις εξωθεσμικών παραγόντων, η νομιμότητα των οποίων συζητείται. Τα σχολεία δεν προσφέρονται για μικροπαραταξιακή εκμετάλλευση και παραγοντισμό από νεόκοπους αυτοδιοικητικούς και τοπικά ΜΜΕ ελεγχόμενου κύρους και αντικειμενικότητας.»

Η ανάρτηση του άρθρου μάλιστα συνοδεύεται από το σχόλιο «Στο 3ο Δημοτικό Ζεφυρίου, η Διευθύντρια κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με τις τουαλέτες και τις αίθουσες του απέραντου κτιρίου να εξελίσσονται σε μια υγειονομική βόμβα για τους μικρούς μαθητές«.

Πολλά τα ερωτηματικά για τον «ρόλο» της διευθύντριας…

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Γιάννη Κρεμύδα, πολλά είναι τα ερωτηματικά που τίθενται για τον ρόλο της διευθύντριας στο εν λόγω συκοφαντικό δημοσίευμα, καθώς σε πρόσφατη επιστολή της προς την Πρωτοβάθμια Ε.Σ.Ε. του Δήμου Φυλής, η διευθύντρια φαίνεται να επικαλείται στοιχεία του… «πορίσματος» από τον έλεγχο της Υγειονομικής Επιτροπής, αναφερόμενη μάλιστα σε λεπτομέρειες, χωρίς να έχει συνταχθεί ΚΑΝ η έκθεση της Επιτροπής!

Το βέβαιο είναι πως το θέμα θα λάβει προεκτάσεις, καθώς ο κ. Κρεμύδας θεωρεί ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από το συκοφαντικό για το έργο του δημοσίευμα και αισθανόμενος ότι αδικείται, αφού ήταν πάντα άμεση η ανταπόκρισή του σε ό,τι του έχει αιτηθεί το σχολείο, είναι αποφασισμένος να απαντήσει με στοιχεία όταν λάβει την έκθεση της Υγειονομικής Επιτροπής στα χέρια του…

 

 

Επάνω