Αντιπολίτευση στα Τρίκαλα Vs Αντιπολίτευση στη Φυλή

Αντιπολίτευση στα Τρίκαλα Vs Αντιπολίτευση στη Φυλή
Αντιπολίτευση στα Τρίκαλα Vs Αντιπολίτευση στη Φυλή

Ένα από τα δεκάδες… πικρόχολα και εμπαθή άρθρα “γνωστού” αντιπολιτευτικού blog του Δήμου Φυλής, επιχειρεί (συχνά – πυκνά) και κάνει σύγκριση του Δήμου Φυλής με τον Δήμο Τρικκαίων, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούσαν το κλεμμένο συλλεκτικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, που εντοπίστηκε κρυμμένο σε χώρο κατοικίας των Άνω Λιοσίων. “Οχλημένοι” δήθεν, οι αρθρογράφοι, από τη δυσφημιστική – για την εικόνα της πόλης – δημοσιοποίηση της είδησης, συνδύασαν την επικαιρότητα με… την τοπική αυτοδιοίκηση (!), καταλήγοντας στο ασφαλές συμπέρασμα ότι για το γεγονός που η πόλη των Τρικάλων “ακούγεται” ως η πιο “έξυπνη” πόλη, ενώ ο Δήμος Φυλής “όχι”, ευθύνεται… η διοίκηση του Δήμου Φυλής!!!

Ναι, ένας τέτοιος συνειρμός έγινε! Η… τεκμηρίωση, μάλιστα, αυτού του συμπεράσματος, για την οποία χρησιμοποιήθηκε κάποιο δημοσίευμα που καταγράφει ότι στην πόλη των Τρικάλων κυκλοφορούν 10 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, που προσφέρθηκαν δωρεάν στους δημότες, μας κάνει να αναρωτιόμαστε: Τα εκατοντάδες δημοσιεύματα που κατέγραφαν την προσφορά του Δήμου Φυλής 8 pick – up οχημάτων στην ΕΛ.ΑΣ., με σκοπό την πάταξη της παραβατικότητας, από τα οποία επωφελείται το σύνολο των πολιτών, θα μπορούσαν άραγε να αυξήσουν τον δείκτη… “νοημοσύνης” αυτού του δήμου, βάσει των “αντιληπτικών κριτηρίων” τους;;;

Δεν είναι βεβαίως η πρώτη και μοναδική φορά που επιχειρείται αυτή η σύγκριση στη διοίκηση των δύο πόλεων, καθώς η διοίκηση του Δήμου Τρικκαίων, αποτέλεσε τη βασική “ρεκλάμα” στην προεκλογική εκστρατεία της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φυλής, με επιτόπια μάλιστα… έρευνα στην πόλη, από αντιπροσωπεία της!

Αυτά και άλλα ακόμα – έτσι αναπόφευκτα και διακριτικά – κέντρισαν το ενδιαφέρον μας να ερευνήσουμε και να αναζητήσουμε τα σημεία στα οποία θα μπορούσε ΠΡΑΓΜΑΤΙ να… “υστερεί” συγκρινόμενος ο Δήμος Φυλής. Ποια είναι αυτά, θα αποκαλυφθούν στη συνέχεια του άρθρου…

Αν και – κατά την ταπεινή μας άποψη – οιαδήποτε προσπάθεια σύγκρισης μίας αστικής με μία επαρχιακή πόλη θεωρείται τουλάχιστον… βλακώδης, αν όχι απλά ατυχής, βάσει των βιοτικών αναγκών στην καθημερινότητα των ανθρώπων και όχι μόνο, πάραυτα και κατά τη διάρκεια αυτής της “στοχευμένης” διαδικτυακής αναζήτησης δημοσιευμάτων (που θα επιβεβαίωναν τη διαπίστωση του/της αρθρογράφου), αναπόφευκτο ήταν να εντοπίσουμε και ορισμένα… θεματάκια που αντιμετωπίζει κι αυτός ο Δήμος, όπως, για παράδειγμα:

… εγκληματικότητας


… ναρκωτικών


… πλημμυρών

… και άλλα…

Ποιος σας είπε, λοιπόν, κύριοι, ότι δεν δημοσιεύονται και τα δικά τους… θεματάκια; Γιατί είπαμε: ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν την άποψή μας σχετικά με τις… “έξυπνες πόλεις” και ποιος είναι εκείνος που καθορίζει τον… βαθμό του IQ της, μα καλό είναι να επαναλαμβάνεται κανείς όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να εμπεδωθεί:

Τις “έξυπνες πόλεις” τις κάνουν οι… “έξυπνοι Δήμαρχοι” και τους “έξυπνους Δημάρχους”,
τους αναδεικνύουν και τους εκλέγουν οι “έξυπνοι δημότες”!

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα Τρίκαλα είναι μία πανέμορφη πόλη, “ερωτεύσιμη” για τον επισκέπτη της, που η φύση την προίκισε με τα πιο γοητευτικά στοιχεία της! Έχει την ευλογία να κατοικείται από ζεστούς, φιλόξενους και πάνω απ’ όλα ΕΞΥΠΝΟΥΣ ανθρώπους, οι οποίοι έχοντας πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά και που θα μπορούσαν να “βλάψουν” την εικόνα του τόπου τους, φροντίζουν να προβάλλουν “προς τα έξω” ΜΟΝΟ το θετικό αποτέλεσμα κάθε πρωτοπόρας αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας!

Θα προβάλλουν, φερ’ ειπείν τη στάση λεωφορείου που δροσίζει τους πολίτες ως την τεχνολογική καινοτομία που πρώτη εφαρμόζει, κι ας είναι μία και μοναδική σε ολόκληρη την πόλη, θα προβάλλουν το λεωφορείο χωρίς οδηγό, έστω κι αν οι φήμες θέλουν να αποσύρθηκε όταν κινδύνευσαν κάποιοι… ηλικιωμένοι πεζοί στο πέρασμά του, καθώς δεν διέθετε πλαϊνούς αισθητήρες, κ.ο.κ.

Οι διαμένοντες στον Δήμο Φυλής, μπορούν εξάλλου να υποθέσουν πώς θα αντιμετωπίζονταν από την αντιπολίτευση ανάλογες καινοτόμες προτάσεις ή – ακόμα χειρότερα – αστοχίες σε κάποιο πρόγραμμα!

Μα αν είναι έτσι, όμως, τότε τι μπορεί να είναι αυτό που κάνει τη διοίκηση του Δήμου Τρικκαίων και τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, να φαντάζουν ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ στα μάτια του αρθρογράφου, αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Φυλής, ώστε να επικαλούνται, με κάθε ευκαιρία, την… “μειονεκτική” θέση του Δήμου Φυλής έναντι της “έξυπνης πόλης” των Τρικάλων;;;

Δεδομένου, ότι η “ευφυία” σχετίζεται με σαφείς ικανότητες, αποδοτικές και όχι αναγκαστικά εντυπωσιακές, θα επιμένουμε να πιστεύουμε ότι μία πόλη που ο Δήμαρχός της έχει πετύχει το… “ακατόρθωτο”, με πρωτοβουλίες που αποδίδουν και έργα που έχουν μεταβάλει τον Δήμο σε ένα απέραντο εργοτάξιο, αλλά και εξακολουθεί να εξασφαλίζει για το νέο έτος (σε πανελλαδική μάλιστα αποκλειστικότητα!) 27 ώριμα, δημοπρατημένα και σημαντικά έργα πνοής, προς άμεση εκτέλεση σε αυτήν, δεν υστερεί σε… “IQ level” από την πόλη που ο Δήμαρχός της τοποθέτησε μια “δροσερή” στάση μπροστά από το Δημαρχείο, και χρονομετρητή αναμονής στα φανάρια!

Αντιθέτως, η… “βλακεία”, όταν δεν είναι τρομακτική, σχετίζεται με ασαφείς υπεκφυγές, όπως για παράδειγμα η άσκηση αντιπολίτευσης χωρίς προτάσεις, χωρίς περιεχόμενο, χωρίς ουσία, χωρίς νόημα.

Υπάρχει ωστόσο και η μέση κατάσταση, ο… “εξυπνακισμός”, όπου ο επιδιδόμενος εις αυτόν “εξυπνάκιας” προσποιείται τον ευφυή επικαλούμενος σαχλαμάρες, παρουσιάζει τη μισή αλήθεια, ή τη μεταβάλλει κατά το δοκούν! Οι μεταξύ τους βέβαια διαφορές είναι πάντα, μα πάντα ευδιάκριτες και επιλήψιμες από το κοινωνικό σύνολο, που τις συναξιολογεί την κρίσιμη ώρα της κάλπης και αναλόγως αποφασίζει…

Άρα, κάπου εδώ πρέπει να βρίσκεται κρυμμένη και η απάντηση στο φαινόμενο! Ο Δήμος Τρικκαίων, εκτός από ικανή διοίκηση διαθέτει… ΚΑΙ ικανή αντιπολίτευση! Να συγκρίνουμε δημοσιεύματα, όπως οι… “συνάδελφοι”, λοιπόν, για να δούμε εντέλει με τι ασχολείται η… αντιπολίτευση στα Τρίκαλα και με τι ασχολείται στη Φυλή:

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Οι τίτλοι των δημοσιευμάτων των τρικαλινών – και όχι μόνο – μέσων ενημέρωσης, “μαρτυρούν” μια γόνιμη και ώριμη αντιπολίτευση που ασχολείται… με τι άλλο; – με το καλό και το συμφέρον της πόλης και των δημοτών!!!

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ

Οι τίτλοι των δημοσιευμάτων των εκπροσώπων της ενημέρωσης της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Φυλής, μαρτυρούν πως ασχολούνται…

… με τους εκπροσώπους των τοπικών Μ.Μ.Ε.!

… με τις επαγγελματικές δραστηριότητες των συγγενών των δημοσιογράφων!

… με γελοιοποίηση των Αντιδημάρχων!

… με γελοιοποίηση των σοβαρών προτάσεων που έρχονται προς ψήφιση στα δημοτικά συμβούλια!

… με φήμες, κουτσομπολιά και… κατινιές!

… και γενικότερα, με ό,τι θα μπορούσε να αποδοθεί με έναν κινηματογραφικό τίτλο ως η… “Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι” αφού κάθε ίχνος σοβαρότητας, εναλλάσσεται επιτυχώς με την ακαταμάχητη αφέλεια!!!

Κρίνοντας, λοιπόν, από τα δημοσιεύματα – κι εμείς – καταλήξαμε σε ασφαλές συμπέρασμα, το οποίο – εν μέρει – συμφωνεί με την… αρχική διαπίστωση των αρθρογράφων του φιλικού προς την αντιπολίτευση blog: Ασφαλώς και ο Δήμος Τρικκαίων θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο!

Πρότυπο ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΟΣ κυρίως… Μα όχι για τη διοίκηση, αλλά… για την ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!!

 

Επάνω