Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων σε Δήμους της Αττικής

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων σε Δήμους της Αττικής
Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων σε Δήμους της Αττικής

Στην επιβολή πρόσθετων τοπικών μέτρων που θα αφορούν επιβαρυμένους επιδημιολογικά Δήμους στην Αττική, φαίνεται να προσανατολίζεται η αρμόδια επιτροπή για τον κορωνοϊό.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, καλεσμένος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή:

«Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής.

Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση.

Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο Δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση», τόνισε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο OPEN.  «Παρακολουθώντας και όλες τις άλλες χώρες που άνοιξαν τα σχολεία τους, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Ισραήλ, υπάρχουν προβλήματα. Ανοίγουν σχολεία, κλείνουν σχολεία, γίνεται αναθεώρηση καθημερινά των υγειονομικών κανόνων, ανάλογα με τα κρούσματα.

Θα είμαστε προσεκτικοί, υπάρχει task force η οποία έχει δημιουργηθεί για αυτό ακριβώς το σκοπό. Ο ΕΟΔΥ είναι εδώ, οι επιστήμονές μας είναι εδώ, με πολλή αγάπη για τα παιδιά μας», τόνισε.

Τα τελευταία στοιχεία έδειχναν αυξημένα κρούσματα σε Αθήνα και Πειραιά, ωστόσο πρόκειται για μια κατάσταση που αλλάζει από μέρα σε μέρα, καθώς πριν μερικές βδομάδες ήταν στο κόκκινο δήμοι στα βόρεια προάστια και στα νότια.”

https://www.ieidiseis.gr

Επάνω