Ανασκόπηση 2019 στον Δήμο Φυλής: Μια χρονιά γεμάτη έργα και επιτυχίες!

Ανασκόπηση 2019 στον Δήμο Φυλής: Μια χρονιά γεμάτη έργα και επιτυχίες!
Ανασκόπηση 2019 στον Δήμο Φυλής: Μια χρονιά γεμάτη έργα και επιτυχίες!

Έργο παντού, σε κάθε γειτονιά, μια έντονη προεκλογική περίοδος αλλά και πολύπλευρες επιτυχίες για τον Δήμο Φυλής, με μεγαλύτερη όλων την πανηγυρική επανεκλογή της διοίκησης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, είναι τα γεγονότα που απασχόλησαν την τοπική ειδησεογραφία μέσα στο 2019. Ας κάνουμε ένα φρεσκάρισμα στη μνήμη μας, υπογραμμίζοντας τα σημαντικότερα…

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης βραβεύθηκαν 274 (!) νέοι φοιτητές του Δήμου Φυλής, με τιμητικό έπαινο και χρηματικό βραβείο 200 ευρώ, ενώ ανακοινώθηκε και η συνέχιση της παροχής του “Φοιτητικού Πακέτου” για όσους σπουδάζουν στην επαρχία.

Ξεκίνησε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού και του φωτισμού των δημοτικών κτιρίων σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια, με τοποθέτηση 3.069 λαμπτήρων τεχνολογίας LED, 5.297 φωτιστικών σωμάτων και 20 προβολέων στα δημοτικά κτίρια, για εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων στον Δήμο Φυλής. 

Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσεται και το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έγινε ποτέ στον Δήμο Φυλής, και που αφορά περίπου 114 χιλιόμετρα (!) δρόμων, χωρίς σε αυτούς να συμπεριλαμβάνονται οι ασφαλτοστρώσεις που έγιναν στο πλαίσιο μεγάλων έργων (όπως η ανάπλαση του Κέντρου των Άνω Λιοσίων, η ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής, καθώς και τα έργα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς).

Συνδέθηκε με το δίκτυο φυσικού αερίου το δημοτικό Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων, ενώ είχε προηγηθεί η σύνδεση στο σχολικό συγκρότημα Αγίου Νικολάου.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς λαμβάνει τα εύσημα της Υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη, για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Φυλής και ιδιαιτέρως για το Συμβουλευτικό Κέντρο κατά της Βίας των Γυναικών, καθώς και για τη δράση της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Άρχισαν τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση των Άνω Λιοσίων στην περιοχή της Λίμνης.

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση των γλυπτών μνημείων μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας για τον τόπο.

Την εκδήλωση της ονομαστικής εορτής του στενού του συνεργάτη, Αντιδημάρχου Τ.Υ. Φυλής Θανάση Σχίζα, επέλεξε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς να ανακοινώσει τους τέσσερις πρώτους νέους υποψήφιους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης “Νέα Εποχή”, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου.

Με την απόκτηση τριών νέων υπερσύγχρονων πολυμηχανημάτων ενισχύθηκε και αναβαθμίστηκε στους τομείς της καθαριότητας και της πολιτικής προστασίας, ο στόλος των μηχανημάτων του Δήμου.

Ο Χρήστος Παππούς υπογράφει σύμβαση για έργο αστικής ανάπλασης του οδικού δικτύου του Δ. Φυλής, που αφορά τη διάνοιξη και ασφαλτόστρωση 104 νέων οδών.

Σημαντικές διακρίσεις για τον Δήμο Φυλής, σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαφάνειας, λογοδοσίας και υπηρεσιών προς τον δημότη, από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕ.ΦΙ.Μ.) “Μάρκος Δραγούμης”

“Σωσίβιο” αποτέλεσε ο Δήμος Φυλής για την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης όταν στον κίνδυνο να “ναυαγήσει” η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Πάλης Εφήβων / Νεανίδων 2019, παραχώρησε την ύστατη στιγμή “στέγη” για τους Αγώνες, το Κλειστό Γυμναστήριο “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” στο Ζεφύρι, με τον πρώην Πρόεδρο της ΕΛ.Ο.Π. και Ολυμπιονίκη Κώστα Θάνο να εγκωμιάζει τη μεγάλη προσφορά του Δημάρχου Φυλής στο άθλημα της Πάλης.

Θεμελιώνεται η Στέγη του Συλλόγου Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού ΑΙΓΕΑ – “Γεώργιος Αναπλιώτης” στην πλατεία Περνερί, στα Άνω Λιόσια.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Κλειδιά για Στέγη “έκρυβε” η Πρωτοχρονιάτικη πίτα των Επτανησίων Φυλής, προκαλώντας την ευχάριστη έκπληξη όλων όταν ο Δήμαρχος, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, παρέδωσε στην Πρόεδρο Κατερίνα Δελαπόρτα τα κλειδιά για τη νέα Στέγη των Επτανησίων!

Υπογράφεται η σύμβαση για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων. Ανακατασκευή της Πλατείας Μητροπόλεως, νέοι πεζόδρομοι, ενισχυμένη φύτευση και θεαματική βελτίωση του φωτισμού, περιλαμβάνονται στην πρωτοποριακή μελέτη του έργου.

Υπογράφεται σύμβαση του Δήμου Φυλής με τον ΟΑΣΑ για τη λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας, που περιλαμβάνει δύο νέες λεωφορειακές γραμμές: Γραμμή 1 “ΖΩΦΡΙΑ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΖΕΦΥΡΙ” και Γραμμή 2 “ΚΕΝΤΡΟ- ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗ ΛΙΜΝΗ”.

Με εντατικούς ρυθμούς υλοποιούνται τα αναπτυξιακά έργα που αφορούν την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Φυλής παραλαμβάνει το βραβείο “GREEK GREEN AWARDS 2019” για την Ενεργειακή Αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου, στην κατηγορία της Αστικής Βιωσιμότητας ΙΙ, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Verde – tec Forum, που αποτελεί τον κορυφαίο θεσμό για την κυκλική οικονομία και το περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς βραβεύεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης σε αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς του στο άθλημα, κατά την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, το Διεθνές Κύπελλο Πάλης “Ακρόπολις”, που φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης των Άνω Λιοσίων.

Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 529/Β/21 – 02 – 2019) της μεταφοράς των 45 εργαζομένων της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Άνω Λιοσίων “ΞΕΝΙΟΣ” στον Δήμο Φυλής, δίνει οριστική λύση στην 5ετή εργασιακή ομηρία τους και αποτελεί τη μεγαλύτερη δικαίωση του Δημάρχου Χρήστου Παππού σε μια δέσμευσή του που έγινε πράξη.

Η πρώτη δημοσκόπηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Φυλής, που εκτιμά το άνετο προβάδισμα της παράταξης “Νέα Εποχή”, του Χρήστου Παππού και την επανεκλογή του από την πρώτη Κυριακή, αποκαλύπτεται στη δημοσιότητα και μονοπωλεί το ενδιαφέρον των τοπικών – και όχι μόνο – μέσων ενημέρωσης για αρκετούς μήνες. Μία έντονη προεκλογική περίοδος ξεκινά.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Η είδηση της απώλειας του Βασίλη Στεφανουδάκη, του Προέδρου του Συλλόγου Κρητών Άνω Λιοσίων, γέμισε θλίψη τους οικείους, τους συναδέλφους, τους συντοπίτες και όλους τους δημότες Φυλής.

Ο Χρήστος Παππούς υπογράφει τη σύμβαση για την ανέγερση του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας στη θέση Ζαϊτώ, στη Φυλή και λίγες μέρες μετά πραγματοποιείται η τελετή θεμελίωσής του. Ο πρώην Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης, συγχαίρει τον Δήμαρχο και το επιτελείο του για το σημαντικό αυτό έργο, ευχόμενος τη γρήγορη αποπεράτωσή του.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει το έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Φυλής.

Νέος Πρόεδρος στον Σύνδεσμο Πάρνηθας (ΣΥΝ.ΠΑ.) ο Χρήστος Παππούς, με παμψηφεί εκλογή από τους ομολόγους του (μέλη του Συνδέσμου), μετά την αντικατάσταση του Δημήτρη Καμπόλη.

Με λαμπρότητα τιμάται η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου σε κάθε δημοτική ενότητα του Δήμου Φυλής.

Το πολιτικό σκηνικό στον Δήμο Φυλής διαμορφώνεται καθημερινά, με ολοένα και πιο “ισχυρές” υποψηφιότητες να πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της διοικούσας παράταξης “Νέα Εποχή” του Χρήστου Παππού.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Κοινότητας Ζεφυρίου, η Διοίκηση του Χρήστου Παππού τιμά όσους διετέλεσαν Πρόεδροι και Δήμαρχοι, καθώς και Κοινοτικοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Ζεφυρίου, από την ίδρυση της Κοινότητας έως το έτος 2010, όταν εντάχθηκε στον Καλλικρατικό Δήμο Φυλής. Η ιστορία του Ζεφυρίου παρουσιάζεται, ωστόσο, αναλυτικά στο βιβλίο των συγγραφέων Αποστόλη Ζέρβα, πρώην Δημάρχου Ζεφυρίου, και Μηνά Ζέρβα, γιου του πρώτου, “Ζεφύρι, Νεότερη διαδρομή (1950-2010)”, το οποίο προσφέρθηκε δωρεάν σε όλες τις οικογένειες στο Ζεφύρι. 

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στις 11 από τις 18 – συνολικά – νέες πλατείες που δημιουργούνται σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή.

Ανέλαβαν υπηρεσία στον Δήμο οι 45 εργαζόμενοι του Ξένιου, με την υπογραφή των σχετικών πρωτοκόλλων εγκατάστασης και ανάληψης καθηκόντων.

Το Δημαρχιακό Μέγαρο και η Πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια, πλημμύρισε από μαθητές 8 σχολείων του Δήμου, που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Walk the Global Walk” και παρουσίασαν ευαίσθητες περιβαλλοντικές δράσεις που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Θεμελιώνεται ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται την ΟΕΔΑ και ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ζητά την στήριξη του σχεδίου του Δήμου Φυλής για την αποκατάσταση της Χωματερής και την μετατροπή της σε Πάρκο Πρασίνου και παραγωγής ενέργειας με χρήση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών.

Ανακοινώνεται η μεγάλη κοινωνική και πολιτική συμμαχία της παράταξης του Χρήστου Παππού “Νέα Εποχή” με την παράταξη “ΕΥΠΟΛΙΣ” και τον επικεφαλής Γιώργο Αβράμη.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κι επικεφαλής της παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” Σάββας Σάββας, αποχαιρετά τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής και ο Δήμαρχος τον ευχαριστεί δημόσια για τα εννέα χρόνια προσφοράς του στα κοινά.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” παρουσιάστηκε το μεγαλόπνοο Επιχειρησιακό Σχέδιο «Φυλή 2021» ενόψει του επικείμενου εορτασμού των διακοσάχρονων της εθνεγερσίας και φέρει την υπογραφή του απ. αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού και υποψήφιου Διδάκτορα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Πραχαλιά.

Η ανακοίνωση των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων που συμπληρώνουν τα ψηφοδέλτια των δημοτικών παρατάξεων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, μα η μεγάλη συστράτευση προσωπικοτήτων, κοινωνικών ομάδων και δυνάμεων, προς τη δημοτική παράταξη του Χρήστου Παππού, δημιουργεί μια τεράστια κοινωνική συμμαχία που προμηνύει τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

ΜΑΪΟΣ

Κατασκευάστηκε από τον Δήμο Φυλής το Μνημείο της Ποντιακής Γενοκτονίας, στον χώρο που βρίσκεται δίπλα στη Στέγη Ποντίων.

Περισσότεροι από 3 χιλιάδες δημότες συγκεντρώθηκαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης “Νέα Εποχή”, επικυρώνοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για τον Δήμο Φυλής που προέβλεπαν την αυτοδύναμη επανεκλογή της ομάδας του Χρήστου Παππού.

Επίσκεψη υποψήφιας Ευρωβουλευτού Νίκης Τζαβέλλα στο Δημαρχείο Φυλής, στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας.

Θερμή υποδοχή του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου-Σταύρου Κρεμλή από τον Χρήστο Παππού στο Δημαρχείο Φυλής, ο οποίος και τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Δήμου Φυλής για την ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου.

Σε μια λαμπερή τελετή και σε κλίμα ενθουσιασμού παραδόθηκαν από τον Δήμαρχο Φυλής τα κλειδιά της Στέγης των Ηπειρωτών, πραγματοποιώντας ένα όνειρο πολλών ετών για τους Ηπειρώτες των Άνω Λιοσίων.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου του Βιοτεχνικού Πάρκου Άνω Λιοσίων (ΒΙΟ.ΠΑ) «ο Δαίδαλος» επισκέπτονται το γραφείο του Δημάρχου Φυλής και τον ευχαριστούν για την έναρξη των έργων υποδομής στο ΒΙΟ.ΠΑ.

Μπαράζ “τρίδυμων” (στη μεθοδολογία) εμπρηστικών ενεργειών, σε αυτοκίνητο ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου Φυλής, καθώς και δύο επιχειρήσεις των Άνω Λιοσίων πλήττουν τον κοινωνικό ιστό της πόλης. Την παρέμβαση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ζητά ο Δήμαρχος, η οποία και αναλαμβάνει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τα κίνητρα των δραστών.

 

Εγκαινιάζεται από τον Χρήστο Παππού το Αθλητικό Κέντρο του ΕΠΟΣ Φυλής στη Ζωφριά.

Ηχηρό το μήνυμα της σαρωτικής νίκης των εκλογών από τους δημότες σε Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Χασιά για τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, με μεγάλη και θερμή συμμετοχή τους στις προεκλογικές του ομιλίες.

Ισχυρή εντολή με εκλογικό θρίαμβο για τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και αυτοδυναμία της παράταξης “Νέα Εποχή”, δίνουν το 57,27% των ψηφοφόρων του Δήμου Φυλής.

Τα έργα συνεχίζονται με σταθερούς ρυθμούς στον Δήμο Φυλής. Εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ η κατασκευή αγωγού ομβρίων στη Δροσούπολη.

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση αποκατάστασης της Χωματερής και τη δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου και Πάρκου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (ΤΔΕ), με απόφαση που υπεγράφη από τον Υφυπουργό Οικονομικών και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Με μία σεμνή εκδήλωση μνήμης τίμησε ο Δήμος Φυλής τη μνήμη των τεσσάρων δημοτών του, θυμάτων της Κυπριακής τραγωδίας (Ιούλιος του ’74):Του ανθυποσμηναγού Στέλιου Κλαπάκη, του Ανθυπασπιστή Νίκου Κρητικού, του Δεκανέα Δημήτρη Θανόπουλου και του Στρατιώτη Γιάννη Ηλιόπουλου. 

Θύμα της φωτιάς που ξέσπασε δίπλα στη Χωματερή έπεσε 48χρονος πατέρας, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις όταν βρέθηκε μέσα σε ένα σύννεφο καπνού. Οι προσπάθειες των συναδέλφων του και των διασωστών να τον επαναφέρουν με μαλάξεις, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Ξεκινούν τοπογραφικές μελέτες για επέκταση του Μετρό στα Άνω Λιόσια.

Ένα ακόμα βραβείο και μάλιστα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απονεμήθηκε στο Δήμο Φυλής. Πρόκειται για το Βραβείο Γειτονιάς του περιβαλλοντικού προγράμματος CESBA 2019, που αφορά στο Ιστορικό Κέντρο των Άνω Λιοσίων.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Η ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,1 ρίχτερ με επίκεντρο τη Μαγούλα στην καρδιά του καλοκαιριού (19/07), τραντάζει την Αθήνα και προκαλεί φθορές σε κτίρια και υποδομές του Δήμου Φυλής, θέτoντας σε αυξημένη επαγρύπνηση τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου που επιδίδονται σε έναν “μαραθώνιο”, προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο οι ζημιές στα δημόσια και δημοτικά κτίρια, με προτεραιότητα στις σχολικές υποδομές.

Χειροπέδες σε σπείρα μπουκαδόρων από Ζεφύρι και Άνω Λιόσια, με λεία που ξεπερνά τις 328.000 ευρώ.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία του Δημαρχείου στη Φυλή, για να παρακολουθήσει τις προβολές θερινού κινηματογράφου.

Τέσσερις ολοκαίνουργιες παιδικές χαρές σε Άγιο Νικόλαο, Ζωφριά, Ζεφύρι και Φυλή ανακατασκεύασε και παρέδωσε προς χρήση των μικρών δημοτών και των συνοδών τους ο Δήμος Φυλής.

Υπογράφτηκε, ανάμεσα στο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ανώνυμης Τεχνικής Εταιρίας (ΑΤΕ) ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ Λουκά Γκικάκη, η σύμβαση για το έργο βελτίωσης της λειτουργίας και μείωσης των απωλειών πόσιμου νερού των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Φυλής.

Ο Σταύρος Αμπελακιώτης από το Ζεφύρι συμμετείχε στο Πανελλήνιο Ατομικό Νεανικό Πρωτάθλημα Σκάκι που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα Αχαΐας (25 Ιουνίου έως 01 Ιουλίου) και κατέλαβε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο, ως Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία U16.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Σε πανηγυρικό κλίμα, στην κατάμεστη Πλατεία Ηρώων, πραγματοποιήθηκε, ανοιχτή προς τον λαό του Δήμου Φυλής, η ορκωμοσία του επανεκλεγμένου για τρίτη φορά Δημάρχου Χρήστου Παππού και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των Τοπικών Συμβουλίων. «Θα κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις, ενωμένοι όλοι μαζί», ήταν το ενωτικό μήνυμα του Δημάρχου.

Ξεκίνησαν οι επισκευές στα σχολεία του Δήμου που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό.

Πένθιμα ήχησαν οι καμπάνες στην πόλη του Ζεφυρίου, αναγγέλλοντας τη θλιβερή είδηση της κοιμήσεως, σε ηλικία 55 ετών, του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου, Πρωτοπρεσβύτερου π. Απόστολου Αντωνίου.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Με πλούσιο πολιτιστικό και θρησκευτικό περιεχόμενο πραγματοποιούνται στο Ζεφύρι οι 5νθήμερες εκδηλώσεις για τα “Ζεφύρεια 2019”, που διοργανώνονται κάθε χρόνο προς τιμήν της πολιούχου Παναγίας Γρηγορούσας.

Την αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ζεφυρίου, με βράβευση των 58 (!) αποφοίτων του ΓΕΛ Ζεφυρίου που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019, την εισαγωγή τους στις ανώτατες Ακαδημαϊκές σχολές της χώρας. Στην ίδια εκδήλωση τιμάται και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας, για τη συμβολή του στην ίδρυση και λειτουργία της “Τράπεζας Αίματος Για το Παιδί”.

Με τις ευλογίες των ιερέων και τα εύσημα των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου, τελείται ο αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στον Δήμο Φυλής.

Την προσήλωσή του στο στρατηγικό στόχο να αποτελέσει ο Δήμος Φυλής πρότυπο Πράσινου Δήμου επαναβεβαίωσε ο Χρήστος Παππούς, υπογράφοντας, με άλλους 28 Δημάρχους από όλη την Ελλάδα, το Σύμφωνο των Δημάρχων για τη συμμόρφωσή τους στους ενεργειακούς στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2030.

Ολοκληρωτική δικαίωση για τον Χρήστο Παππού και το Δημοτικό Συμβούλιο των Άνω Λιοσίων (της περιόδου 2006-2010) με αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου, για την πολύκροτη δικαστική υπόθεση που αφορούσε τους 43 υπαλλήλους των δημοτικών επιχειρήσεων που μεταφέρθηκαν στον δήμο και σε ΝΠΔΔ.

Ταχύτερα του χρονοδιαγράμματος τρέχουν οι εργασίες για την κατασκευή του Ειδικού Γυμνασίου στο Ζεφύρι, γεγονός που διαπιστώνουν οι εκπρόσωποι του κρατικού οργανισμού Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. – πρώην ΟΣΚ), κατά την επιθεώρησή τους στο έργο.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ορίστηκαν από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού οι Αντιδήμαρχοι και οι Αναπληρωτές Δημάρχου, στους οποίους και μεταβιβάζονται οι καθ’ ύλην και κατά δημοτική ενότητα αρμοδιότητες για τη συνέχιση της εύρυθμης διοίκησης του καλλικρατικού Δήμου Φυλής.

Ορίστηκαν και οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Φυλής.

Με τον Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και συζήτησαν για το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων (κλειστό της Πάλης) και το υπό εξέλιξη αίτημα της ΚΑΕ ΑΕΚ για την παραχώρησή του, καθώς και για τις προοπτικές βελτίωσης άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Σε συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ο Δήμαρχος Φυλής συζήτησε τη δυνατότητα δημιουργίας Κτηνοτροφικού Πάρκου στην περιοχή του Δήμου Φυλής.

Με επισημότητα γιορτάστηκε η 79η επέτειος του ιστορικού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, σε κάθε δημοτική ενότητα του Δήμου Φυλής.

Οι επικεφαλής της “ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ” Χρήστος Παππούς και της “ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΛΛΑΓΗΣ” Δημήτρης Μπουραϊμης, άφησαν πίσω το παρελθόν και ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια ιστορική σύμπραξη, με κατάρτιση κοινού συνδυασμού για την εκλογή εκπροσώπων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔΑ), αλλά και τη συνεργασία σε διάφορους τομείς που θα αφορούν την ανάπτυξη της πόλης.

Εγκαινιάστηκε παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, Βασίλειου Διγαλάκη, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών που θα λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στον Δήμο Φυλής από το προσεχές ακαδημαϊκό εξάμηνο.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Ο Δήμος Φυλής τοποθέτησε τα πρώτα φωτοβολταϊκά σε σχολεία και δημοτικά κτίρια, υλοποιώντας την πρώτη φάση του μεγαλόπνοου έργου, για αυτάρκεια του Δήμου Φυλής σε ηλεκτρική ενέργεια.

Με τεράστια επιτυχία και με τη συμμετοχή 250 αθλητών και εκατοντάδων φιλάθλων, διοργανώθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Κλειστό Γυμναστήριο “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” του Ζεφυρίου, το Πανελλήνιο Τουρνουά Ελευθέρας / Ελληνορωμαϊκής Πάλης “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”, στη μνήμη του αείμνηστου προπονητή της ομάδας πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου.

Μία ακόμη σημαντική απώλεια μέσα στο 2019, που γέμισε θλίψη το Κέντρο Ηλικιωμένων του Δήμου Φυλής, ήταν αυτή του Προέδρου των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων Ιωάννη Μάρκου.

Την χρηματοδότηση για κατασκευή πρότυπης παιδικής χαράς στο Ζεφύρι (στο σκεπαστό της Αττικής Οδού) εξασφάλισε από το Πράσινο Ταμείο ο Χρήστος Παππούς.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων, καθώς ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο ένα τρίτο του κέντρου της πόλης.

Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, το Πρωτάθλημα Τζούντο και Πάλης Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας φιλοξενείται, για πρώτη φορά, στο Κλειστό Γυμναστήριο “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” του Ζεφυρίου.

Ξεκίνησαν σημαντικές παρεμβάσεις στη σηματοδότηση των δρόμων και κυρίως σε επικίνδυνους κόμβους της πόλης, με προτεραιότητα στους δρόμους που περικλείουν σχολεία και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Πλήρως αναβαθμισμένη, εξοπλισμένη με σύγχρονα όργανα και πιστοποιημένη σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές, παραδόθηκε στους μικρούς κατοίκους του Πανοράματος η παιδική χαρά επί της οδού Νερατζούλας.

Παιδικό Αναπτυξιακό Τουρνουά Πάλης διοργανώθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” στο Ζεφύρι, με τη συμμετοχή 150 περίπου αθλητών.

Πρώτη συνάντηση του Αντιδημάρχου Γιώργου Αβράμη με ζωόφιλους στο Δημαρχείο Φυλής, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για τα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς επανεκλέχθηκε παμψηφεί Πρόεδρος του Συνδέσμου της Πάρνηθας (ΣΥΝ.ΠΑ.), από τα μέλη των Δήμων που συμμετέχουν στον σύνδεσμο.

Λαμπρές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, με φαντασμαγορική φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων σε κάθε δημοτική ενότητα, για την υποδοχή της νέας δεκαετίας που σε λίγες ώρες ανατέλλει.

Ολοκληρώθηκε το έργο της διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης νέων οδών στη Δροσούπολη, το οποίο αναδιαμορφώνει οκτώ πολεοδομικές Ενότητες στο Δήμο Φυλής.

Σειρά μεγάλων έργων για τη Ζωφριά εξήγγειλε ο Δήμαρχος σε συνεστίαση του Συλλόγου της Συνοικίας.

Μια νέα σημαντική Κοινωνική Δομή στήριξης των δημοτών, το Συμβουλευτικό Κέντρο για την Άνοια, εγκαινίασαν στον Δήμο Φυλής Χρήστος Παππούς και Γιώργος Πατούλης.

Επτά εμβληματικά έργα ύψους 37 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Γιώργος Πατούλης για τον Δήμο Φυλής. 

Είκοσι επτά (27) νέα έργα, που προβλέπεται να έχουν δημοπρατηθεί και συμβασιοποιηθεί μέσα στο επόμενο έτος, ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος του 2020.

Μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Φυλής, εφοδιάζονται με τρόφιμα 2.250 δικαιούχοι.

Στον τόπο της ευεργεσίας της, τον Παιδικό Σταθμό του Αγίου Νικολάου Άνω Λιοσίων, επέστρεψε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και απόλαυσε τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των παιδιών, ενώ στο τέλος τους μοίρασε δώρα.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς τίμησε του μαθητές του 1ου Γυμνασίου και 3ου Γενικού Λυκείου Άνω Λιοσίων καθώς και του ΓΕΛ Ζεφυρίου, που συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό, με θέμα το Αρχαίο Φρούριο της Φυλής.

Τα παιδιά και την καθηγήτρια που διακρίθηκαν, στην Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ “μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη”, τίμησε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

Μεγαλόπρεπη υπήρξε η υποδοχή των Τιμίων Δώρων ημέρες Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άνω Λιοσίων, παρουσία του Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα και του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού. 

Γεύμα Αγάπης σε 600 ηλικιωμένους και μοναχικούς δημότες παρέθεσε ο Δήμος Φυλής.

Η έλευση της “Ζηνοβίας” ντύνει στα λευκά το Αττικό τοπίο και θέτει σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας τις υπηρεσίες του Δήμου Φυλής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι επιπτώσεις από την εκδήλωση του καιρικού φαινομένου.

Κλείνοντας εδώ τον απολογισμό της χρονιάς που εκπνέει, το #gavata.news εύχεται στους φίλους και αναγνώστες του, ο απολογισμός του νέου χρόνου να είναι για τον καθέναν ξεχωριστά το ίδιο… ΑΡΙΣΤΟΣ, όσο φανερώνουν τα ψηφία του: 2020!!!

Για τις ανάγκες της έρευνας, εκτός από την αρθρογραφία του #GVT, χρησιμοποιήθηκαν οι πηγές:

Επάνω