Αναλύοντας την επιστολή "παραίτησης" Καμπόλη από τη "Νέα Εποχή"

Αναλύοντας την επιστολή «παραίτησης» Καμπόλη από τη «Νέα Εποχή»
Αναλύοντας την επιστολή «παραίτησης» Καμπόλη από τη «Νέα Εποχή»

Ο Δημήτρης Καμπόλης αποχώρησε από τη «Νέα Εποχή». Με μία δακρύβρεχτη επιστολή, ο τέως Αντιδήμαρχος της διοικούσας παράταξης του Δήμου Φυλής, πληροφόρησε τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού για την παραίτησή του. Για πολλούς… αναμενόμενη! Για περισσότερους… υποκριτική! Για πλείστους… καθυστερημένη!

Μία ακόμη ευτελής προσπάθεια εντυπωσιασμού, που θα μπορούσε εύστοχα να αποδοθεί με την τούρκικη παροιμία «μάζεψε ο Καραγκιόζης τον μπερντέ του», η επιστολή που… μοναδικό παραλήπτη είχε τον Δήμαρχο Φυλής – ασπαζόμενος ουσιαστικά τη… «Δημαρχοκεντρική» μορφή διοίκησης που ο ίδιος «καταδικάζει» στο περιεχόμενό της – ήρθε απλά να επιβεβαιώσει την από μηνών σιωπηρή του παραίτηση από τα καθήκοντα ενός αιρετού και που αναπότρεπτα η εγκατάλειψη της θέσης που καταλάμβανε, ήταν ένας μονόδρομος που οδηγούσε σε αδιέξοδο για εκείνον.

Εκθέτοντας μάλιστα γραπτώς και τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, διακρίναμε μομφές για «αλαζονεία, ιδιοτέλεια και ασυδοσία» στην διοικούσα Αρχή του τόπου! Παρεμπιπτόντως, ο άνθρωπος που καταγγέλλει για αλαζονεία τη διοίκηση που στήριξε με τη συμμετοχή του, χαρακτήρισε με… αυτοθαυμασμό «επιτυχημένη» (;) την αυτοδιοικητική του πορεία, δηλώνοντας παράλληλα τη σιγουριά του για τις… χιλιάδες ψήφους που θα λάβει στις επόμενες εκλογές! Ο άνθρωπος που καταγγέλλει για ιδιοτέλεια τη διοίκηση που στήριξε με τη συμμετοχή του, παρέμενε ο ίδιος για μήνες σε μια θέση που δεν ικανοποιούσε τις προσδοκίες του, εισπράττοντας ωστόσο τον μισθό του Αντιδημάρχου, αλλά και «προμοτάροντας» μέσα από αυτή μια… νέα παράταξη! Ο άνθρωπος που καταγγέλλει για ασυδοσία τη διοίκηση που στήριξε με τη συμμετοχή του, είναι ο ίδιος που, ως Αντιδήμαρχός της, συνόδευε τον γαμπρό του και υποψηφίους της νέας παράταξης σε δημόσιες εμφανίσεις και τον σύστηνε στους δημότες: «Ιδού ο νέος Δήμαρχος»!

Στην επιστολή αυτή, όμως, ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τους δημότες που του εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στηρίζοντας «την παράταξη του Χρήστου Παππού» (και όχι «τον Δημήτρη Καμπόλη», όπως με μέσο πλάγιο επιχείρησε να παρουσιάσει μέσα από την επιστολή του) δεν συμπεριλαμβάνονται οι λόγοι και οι σκοποί της μεγάλης καθυστέρησης αυτής της ανακοίνωσης, εφόσον πρόκειται για μια ξεκάθαρα ειλημμένη από μηνών απόφαση, που ουσιαστικά ούτε ξάφνιασε, ούτε και προβλημάτισε κανέναν, έχοντας συνηθίσει πλέον την απουσία του από τα έδρανα των δημοτικών συμβουλίων, εκεί δηλαδή που συζητούνται τα σοβαρά προβλήματα του δήμου και λαμβάνονται αποφάσεις κρίσιμες, που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

«Κάθε παραίτηση και κάθε αποχώρηση, «πονάει». Μοιραία δημιουργεί αισθήματα οργής, λύπης και έντασης. Το ξέρω και το περιμένω…», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην Αντιδήμαρχος, εκδηλώνοντας ακριβώς την πεποίθησή του για «τριγμούς» που θα ήθελε να επιφέρει στην παράταξη του Χρήστου Παππού η αποχώρησή του, εκτιμώντας ίσως ότι ο «πόνος» που θα προκαλέσει θα είναι οξύς και χρόνιος, με το ενδεχόμενο της απογοήτευσης βέβαια να είναι περισσότερο πιθανό, καθώς το αναμενόμενο αυτό δυσάρεστο αίσθημα του «πόνου» ήταν ήπιο και παροδικό – σαν της τσιμπιάς, ένα πράμα – αφού στους «πάσχοντες» είχε από καιρού χορηγηθεί… «τοπική αναισθησία»!!!

Με εξίσου πλάγιο μέσο «γνωστοποιεί» και την πρόθεσή του να εμπλουτίσει την… αυτοδιοικητική του εμπειρία, την οποία σε τέσσερα (!) σημεία της επιστολής φρόντισε να την υπολογίσει στα 30 χρόνια. Έστω κι αν δεν έδωσε λεπτομέρειες και πληροφορίες για την παράταξη από την οποία θα διεκδικήσει για μία ακόμη φορά την ψήφο των δημοτών, είναι πλέον τόσο προβλέψιμοι οι στόχοι, που θα κρινόταν τουλάχιστον… μωρία να τους διευκρινίσουμε! Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός ότι η επιστολή παραίτησης του κ. Καμπόλη… συνέπεσε με την πρώτη επίσημη «μάζωξη» στα γραφεία της νέας παράταξης του γαμπρού του, στην οποία βεβαίως δεν μπορεί κανείς να διακρίνει αν ο ίδιος συμμετείχε, καθώς στις ελάχιστες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από τον τελευταίο στο fb, δεν αποκαλύπτονται τα πρόσωπα που τον περιβάλλουν!!! Γεγονός, μάλιστα, που εγείρει ερωτηματικά για το αν πρόκειται για κάποια μορφή «τακτικής» ή για… μορφή «Δημαρχοκεντρικής παράταξης», την οποία ο πεθερός του καταγγέλλει!

«Μετά από αυτά τα 30 χρόνια επιτυχημένης Αυτοδιοικητικής πορείας, είμαι σε θέση να αναγνωρίζω ότι οι καιροί έχουν αλλάξει. Η ίδια η χώρα μας έχει αλλάξει, κάτι που όλοι το ζούμε στο πετσί μας», κλείνει χαρακτηριστικά την επιστολή του ο κ. Καμπόλης, αποκαλύπτοντας τις διαπιστώσεις του από την… «επιτυχημένη» αυτή διαδρομή.

Ο Καναδός συγγραφέας Bryan Tracy, έχει την απάντηση:

Σε μια εποχή γρήγορων αλλαγών, το να κάθεσαι ακίνητος είναι η πιο επικίνδυνη ενέργεια!

Μπορεί λοιπόν ο κ. Καμπόλης να θεωρεί ότι είχε μία «επιτυχημένη» διαδρομή στα κοινά του τόπου, είναι παραπάνω από προφανής, ωστόσο, η ΑΠΟΤΥΧΙΑ της προσπάθειας «πριονίσματος» της «Νέας Εποχής» καθώς ακριβώς αυτή η ενέργειά του απέβη μοιραία για τον ίδιο, αποφέροντας το αναπόφευκτο και… άδοξο «ΤΕΛΟΣ εποχής» του στον Δήμο!

Κάπως έτσι, λοιπόν, έφθασε η ώρα των κρίσιμων ερωτημάτων που θα κληθεί να απαντήσει ο κ. Καμπόλης και που καλό θα ήταν να απαντηθούν πριν από το άνοιγμα των καλπών, όπως:

_ Με τι επιχειρήματα θα μπορούσε να πείσει τους ψηφοφόρους του Δήμου ότι ως εκλεγμένος σε μία επόμενη διοίκηση, δεν θα καταλαμβάνει και πάλι μία… «απενεργοποιημένη» θέση, σε έναν δήμο – μάλιστα – που μόνο χώρο για ανενεργούς πολίτες δεν έχει;

_ Γιατί δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί από κάποιους η ανενεργή παραμονή του για μεγάλο διάστημα στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως προϊόν εκμετάλλευσης για προσωπικά συμφέροντα;

_ Μήπως η «ανοχή» αυτή που επέδειξε με την παραμονή του σε μια διοίκηση που δεν τον εκφράζει, αφορούσε στην πραγματικότητα την προπαρασκευή μιας «πολεμικής μηχανής», την οποία ο ίδιος διαχειρίστηκε προς όφελος της… μακιαβελικής του θέλησης για εξουσία;

_ Γιατί όλο αυτό το «θέατρο» και η υποκρισία; Γιατί αυτή η υποτίμηση της νοημοσύνης των δημοτών;

_ Πώς θα μπορέσει να κοιτάξει τους δημότες κατάματα και να τους εξηγήσει με παρρησία τους λόγους που έπαιζε «κρυφτούλι» όλον αυτό τον καιρό και που υποκρινόμενος τον Αντιδήμαρχο της διοίκησης, θεμελίωνε μια νέα παράταξη;

_ Αφού… όπως ισχυρίζεται κλείνοντας την επιστολή του, «από την αρχή της αυτοδιοικητικής του πορείας, γνώμονας του ήταν η ετυμηγορία και η εμπιστοσύνη που προέρχεται μόνο από τους δημότες και από κανέναν άλλον», γιατί η επιστολή αυτή απευθύνεται στον Δήμαρχο και όχι στους ίδιους τους δημότες, δίνοντας παράλληλα τις απαραίτητες εξηγήσεις στα παραπάνω ερωτήματα;;;

Επάνω