Ανακοίνωση νέας παράταξης στον Δήμο Φυλής: Τον ζητάει ο λαός, αφού!

Ανακοίνωση νέας παράταξης στον Δήμο Φυλής: Τον ζητάει ο λαός, αφού!
Ανακοίνωση νέας παράταξης στον Δήμο Φυλής: Τον ζητάει ο λαός, αφού!

Με την ονομασία «Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Φυλής», ο Άγιος Φανούριος έκανε το θαύμα του και μας φανέρωσε – επιτέλους! – τη νέα παράταξη που μόνο ως φήμη κυκλοφορούσε τους τελευταίους μήνες και που παρεισφρέει με αξιώσεις στην τοπική πολιτική σκηνή.

Η ανακοίνωση της νέας παράταξης που συστήνουν οι… «πολίτες» του Δήμου Φυλής και οι οποίοι επέλεξαν να προτείνουν ως επικεφαλής αυτής τον κ. Αλέξανδρο Κουλοχέρη, δεν ήρθε ως «είδηση» στα τοπικά Μ.Μ.Ε. παρά μάλλον σαν μία καθυστερημένη ενέργεια, καθώς καιρό τώρα προετοιμαζόταν το έδαφος για μια τέτοια κίνηση με την παρουσία του «προτεινόμενου» σε διάφορες κοσμικές εκδηλώσεις. Ήταν κάτι σαν αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο, κι εμείς κρυφό καμάρι»!

Αυτό που αποτέλεσε ΕΙΔΗΣΗ εν προκειμένω, αυτό τουλάχιστον που συνεπάγεται από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, ήταν ότι η διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου και η ενασχόληση με τα κοινά, ΔΕΝ ήταν επιλογή του ιδίου του κυρίου Αλέξανδρου Κουλοχέρη αλλά η… «παρότρυνση» μιας μερίδας ανώνυμων πολιτών, που υπογράφουν την ανακοίνωση ως «συντονιστική επιτροπή», να ηγηθεί εκείνος αυτής της παράταξης. Το αποκορύφωμα μάλιστα στην ανακοίνωση, είναι ότι οι… ανώνυμοι αυτοί πολίτες «τον καλούν να αποδεχτεί την ανοιχτή πρόσκληση να τεθεί επικεφαλής της πρωτοβουλίας για την δημιουργία δημοτικής παράταξης με σκοπό να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο«!

Δηλαδή, ΑΝ αντιληφθήκαμε ορθώς, το «σενάριο» έχει ως εξής: Κάποιοι δημότες που αγαπούν τον δήμο, δημιούργησαν μία παράταξη κι αφού «συζήτησαν, διερεύνησαν, αξιολόγησαν και σύγκριναν (;;;)», κατέληξαν να προτείνουν τον κ. Κουλοχέρη να ηγηθεί και αναμένουν από εκείνον να την αποδεχθεί ή να αρνηθεί την πρόταση;

Ακολουθεί η ανακοίνωση για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσατα:

«Φυλή, 4-9-2018

Συμπολίτισσες, Συμπολίτες,

Φίλες και Φίλοι,

Εμείς Πολίτες του Δήμου Φυλής, με δεδομένη την αγάπη μας για την περιοχή που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε και με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της πόλης μας, εκφράζουμε δημόσια και συλλογικά την αγωνία μας για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, έχοντας την βαθιά πεποίθηση ότι ένα νέο ξεκίνημα είναι αναγκαίο για την πόλη, μια νέα πνοή χρειάζεται ο Δήμος μας.

Μακριά από σκοπιμότητες και κομματικά διαχωριστικά τείχη, άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές, αναλαμβάνουμε Πρωτοβουλία με σκοπό να συγκροτηθεί μια μεγάλη ανοιχτή Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση, με την συμμετοχή όλων των υγιών Δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης μας.

Τα συσσωρευμένα και οξύτατα προβλήματα της περιοχής μας, σε συνδυασμό με την αδυναμία του τοπικού δημοτικού συστήματος να δώσει λύσεις, τέτοιες που αφενός θα αναχαιτίζουν την διαρκή υποβάθμιση και αφετέρου θα δημιουργούν τους όρους για την δημιουργική πορεία της πόλης μας, με προσανατολισμό την Βιώσιμη ανάπτυξη, οδήγησαν τον βηματισμό μας στην ανάληψη αυτής της συλλογικής προσπάθειας.

Αυτό το νέο ξεκίνημα είναι απελευθερωμένο από κομματικούς εναγκαλισμούς, απαλλαγμένο από την κάθε είδους υποσχεσιολογία, αλλά και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Είναι Πρωτοβουλία που προέρχεται μέσα από την ίδια την τοπική μας κοινωνία, ανοιχτή σε κάθε έντιμο συμπολίτη μας που επιθυμεί να συμμετέχει ισότιμα και χωρίς προαπαιτούμε να σε αυτή.

Φίλες και Φίλοι,

Με βάση τα παραπάνω, το προηγούμενο διάστημα, αφού συζητήσαμε, διερευνήσαμε, αξιολογήσαμε και συγκρίναμε, προτείνουμε να τεθεί επικεφαλής αυτής της Πρωτοβουλίας ο αγαπητός συμπολίτης μας Αλέξανδρος Κουλοχέρης.

Η αγάπη του για την πόλη, το αδιαμφισβήτητο ήθος του, οι επιστημονικές του γνώσεις, η θέλησή του να εργαστεί με προσήλωση και δυναμισμό για το καλό της πόλης και των ανθρώπων της, αποτελούν τις καλύτερες εγγυήσεις για μια νέα δημιουργική πορεία ανάπτυξης και προόδου της Φυλής.

Καλούμε όλες και όλους σας να συμμετέχετε στο νέο ξεκίνημα, εκφράζοντας δημόσια την υποστήριξή σας στο πρόσωπο του συμπολίτη μας Αλέξανδρου Κουλοχέρη.

Καλούμε κάθε συμπολίτη μας να γίνει πρωταγωνιστής σε αυτή την πρωτοβουλία, δίνοντας αληθινή δύναμη στη φωνή του, στις αγωνίες του, στις διεκδικήσεις του.

Γιατί έτσι θα κρατήσουμε ζωντανό το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο.

Για τη Φυλή που θέλουμε για μας και τα παιδιά μας, με ασφάλεια, ανάπτυξη και υψηλή ποιότητα ζωής.

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Για την Πρωτοβουλία Πολιτών

Δήμου Φυλής

Η Συντονιστική Επιτροπή»

Αυτή ήταν λοιπόν η ανακοίνωση που υπογράφουν μία μερίδα ανώνυμων πολιτών του Δήμου Φυλής, οι οποίοι δηλώνουν «απαλλαγμένοι από την… υποσχεσιολογία», υποσχόμενοι παράλληλα βιώσιμη ανάπτυξη, ασφάλεια και υψηλή ποιότητα ζωής, χωρίς ωστόσο να διατυπώνονται συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις που να στηρίζουν την υλοποίηση των υποσχέσεων αυτών!

Η φράση που μας προβλημάτισε επίσης ιδιαιτέρως ήταν η… «ανοιχτή σε κάθε έντιμο συμπολίτη μας που επιθυμεί να συμμετέχει», καθώς αυτομάτως σου γεννά την απορία: θεωρείται «ανέντιμος» όποιος δεν συμμετέχει σ’ αυτή, ή η παράταξη δέχεται στους κόλπους της μοναχά «έντιμους» συμπολίτες;

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο αυτό το πρωτοποριακό… «λάου – λάου» στυλ παρουσίασης μιας νέας παράταξης θα έχει ανταπόκριση στην προτίμηση των δημοτών, πάντως οι πρώτες αντιδράσεις ήταν μάλλον δυσμενείς για το εγχείρημα, με το σύνολο σχεδόν των τοπικών μέσων πληροφόρησης να επιτίθενται με αρνητικά σχόλια για την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθείται. Το βέβαιο είναι πως η… αγωνία εντείνεται, το «θρίλερ» με την «παράταξη – φάντασμα» συνεχίζεται και προκαλεί ποικίλα ερωτήματα:

  1. Πότε έχουν σκοπό να αποκαλυφθούν οι ανώνυμοι πολίτες – συντάκτες της ανακοίνωσης;
  2. Ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής του συγκεκριμένου «συμπολίτη» ανάμεσα από τους  45.965 πολίτες (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) αυτού του Δήμου;
  3. Θα είναι θετική άραγε η απάντηση του «προτεινόμενου»;
  4. Να περιμένουμε νεοτέρα ανακοίνωση με… την απάντηση;
  5. Σε περίπτωση που αρνηθεί ο προτεινόμενος να είναι υποψήφιος και να ηγηθεί της νέας παράταξης, υπάρχει διαθέσιμη επιλογή πολίτου που να διαθέτει τα ανάλογα προσόντα;

«Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Φυλής» λοιπόν… και τι είναι η «πρωτοβουλία», κύριοι; Μια πετυχημένη ανυπακοή! Όπως, όμως, έχει πει και η – αγνώστων λοιπών στοιχείων – Z. J. Blaine, «Για να πετύχεις στη ζωή δεν χρειάζεται μόνο πρωτοβουλία. Χρειάζεται και τελειωσοβουλία»

Επάνω