Ανακατασκευάζεται το κτίριο, στον κόμβο της Αττικής οδού, στο Ζεφύρι!

Ανακατασκευάζεται το κτίριο, στον κόμβο της Αττικής οδού, στο Ζεφύρι!
Ανακατασκευάζεται το κτίριο, στον κόμβο της Αττικής οδού, στο Ζεφύρι!

Στο κτίριο που κάποτε έσφυζε από ζωή (πρώην επιχείρηση «Γιοβάνη») στον κόμβο της Αττικής οδού, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής κ. Θανάση Σχίζα, ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ανακατασκευής του, ώστε να ξαναπάρει ζωή η περιοχή και να μην υπάρχει πλέον η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης!

Το συγκεκριμένο κτίριο που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, πλησίον του Προαστιακού Σταθμού Ζεφυρίου, λειτουργούσε ως αναψυκτήριο έως το καλοκαίρι του 2014 και μετά την παύση λειτουργίας του υπέστη πλήρη καταστροφή από βανδαλισμούς. Κατόπιν αιτήματος του κ. Σχίζα, το έργο δημοπρατήθηκε και η ανακατασκευή του θα αφορά τη διαμόρφωση και διάθεση των χώρων του σε φιλοξενία ενός Πολιτιστικού Κέντρου για την Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου!

 

Βάση της μελέτης που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία, το κτίριο θα διχοτομηθεί σε δύο τμήματα. Το πρώτο θα αποτελείται από μία κεντρική αίθουσα με δύο επικουρικές για γραφεία, ενώ το δεύτερο θα διαμορφωθεί αναλόγως προκειμένου να στεγάσει και πάλι ένα αναψυκτήριο στην περιοχή. Οι δύο αυτοί χώροι, θα έχουν ανεξάρτητες τουαλέτες και εισόδους.

Αλλαγή θα υποστεί και η εξωτερική όψη του κτιρίου που περιβαλλόταν από τζαμαρία, η οποία – προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα από τις θραύσεις – θα χτιστεί κατά το ήμισυ με ειδικά μονωτικά υλικά, και η τζαμαρία θα αποτελεί το υπόλοιπο τμήμα του, ως την οροφή.

Η παύση λειτουργίας του αναψυκτηρίου στον κόμβο της Αττικής οδού ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την περιοχή, καθώς κατά τη λειτουργία του φιλοξενούσε πλήθος κόσμου σε δημόσιου αλλά και ιδιωτικού χαρακτήρα εκδηλώσεις και το πάρκο στο οποίο φιλοξενείται, δεχόταν καθημερινά τις επισκέψεις εκατοντάδων παιδιών και των συνοδών τους. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσίαζε όμως το κτίριο, ήταν αποκαρδιωτική τόσο για τους περίοικους όσο και για τους επισκέπτες του.

Είναι πλέον θέμα ημερών να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του από τον δήμο και να «ζωντανέψει» η περιοχή ξανά, ικανοποιώντας έτσι μία ακόμη απαίτηση των κατοίκων του Ζεφυρίου!

Επάνω