Αναζωογονείται ο Δήμος Φυλής με την κατασκευή 17 νέων πλατειών!

Αναζωογονείται ο Δήμος Φυλής με την κατασκευή 17 νέων πλατειών!
Αναζωογονείται ο Δήμος Φυλής με την κατασκευή 17 νέων πλατειών!

Πλατεία! Το ξάγναντο πεδίο δραστηριοποίησης των ανθρώπων, ένας δημόσιος χώρος συνάντησης, συναναστροφής, αναψυχής κι ανεμελιάς, ένας τόπος άσκησης πολιτιστικής, πολιτικής και κοινωνικής δράσης και μια πνοή πρασίνου, με σημαντικό ρόλο στην αστική αναβάθμιση του περιβάλλοντος κάθε πόλης… Με 17 νέες πλατείες εμπλουτίζονται έξι περιοχές του Δήμου Φυλής, βάση της σύμβασης που υπεγράφη από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, για την ανάπλαση 18.130 τ.μ. κοινόχρηστων χώρων!

Το μεγάλο αυτό έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του δημάρχου για αναβάθμιση της εικόνας του Δήμου, βάση του οποίου δημιουργούνται περισσότεροι χώροι αναψυχής και πρασίνου και βελτιώνεται η αισθητική της γειτονιάς, ενισχύοντας έτσι τον ρόλο της στην ενδυνάμωση κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των κατοίκων. Παράλληλα, αναβαθμίζονται κοινόχρηστοι χώροι προς όφελος των δημοτών και της καλύτερης εξυπηρέτησης των αναγκών τους.

Χρ. Παππούς: «Με κάθε έργο αλλάζουμε την περιοχή»

«Κάνουμε τους κοινόχρηστους χώρους λειτουργικούς, ώστε να αποτελέσουν σημείο αναφοράς της γειτονιάς και να ομορφαίνουν την περιοχή μας. Θέλουμε τα παιδιά να παίζουν στις πλατείες μας και εμείς να κάνουμε τον περίπατό μας. Με κάθε έργο αλλάζουμε την περιοχή, έργο – έργο αλλάζουμε τον Δήμο», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

Οι 17 νέες πλατείες θα κατασκευαστούν σε ισάριθμους κοινόχρηστους χώρους των δημοτικών ενοτήτων Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής, συνολικού εμβαδού 18.130 τ.μ. Το έργο χρηματοδοτείται από τον Δήμο με ιδίους πόρους και την μελέτη εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

«Οι πλατείες θα είναι εναρμονισμένες με το περιβάλλον της περιοχής συνδυάζοντας επιστρωμένους χώρους και χώρους πρασίνου και θα αναβαθμίζουν την εικόνα της γειτονιάς αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Θανάσης Σχίζας.

Πού θα κατασκευαστούν οι πλατείες

Στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων θα κατασκευαστούν 10 πλατείες στο Κέντρο Άνω Λιοσίων, τη Δροσούπολη, τη Λίμνη και τον Άγιο Νικόλαο, σε κοινόχρηστους χώρους συνολικού εμβαδού 8.150,58 τ.μ. και ειδικότερα:

– Πλατεία στη Δροσούπολη, σε έκταση 590,86 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Ζακύνθου – Ληξουρίου – Αχελώου – Ιθάκης.
– Πλατεία στον Άγιο Νικόλαο, έκτασης 106,00 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Οδ. Ελύτη – Σικελιανού Αγγ. – Καρυωτάκη – Κάλβου.
– Πλατεία στη Λίμνη, έκτασης 480,00 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Σερίφου – Σάμου – Σύρου.
– Πλατεία στη Δροσούπολη, έκτασης 617,84 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Αργοστολίου – Αχελώου – Πηνειού
– Πλατεία στο Κέντρο Άνω Λιοσίων, έκτασης 2.172,15 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως – 28ης Οκτωβρίου.
– Πλατεία στο Κέντρο Άνω Λιοσίων, έκτασης 380,00 τ.μ. επί της οδού Δημαρχείου στη συμβολή των Δημοκρατίας και Γρ. Λαμπράκη.
– Πλατεία στη Δροσούπολη, έκτασης 980,00 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Παμβώτιδας – Ζαλόγγου.
– Πλατεία στον Άγιο Νικόλαο, έκτασης 1.898,00 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Λασκαράτου – καβάφη Κ. – Κορνάρου Β. – Κρυστάλλη Κ.
– Πλατεία στη Λίμνη, έκτασης 570,00 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Μυκόνου – Χίου.
– Πλατεία στη Δροσούπολη, έκτασης 355,73 τ. μ. που περικλείεται από τις οδούς Αχελώου – Καλαμά.

Στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου θα κατασκευαστούν έξι πλατείες συνολικού εμβαδού 9.603 τ.μ. και ειδικότερα:

– Πλατεία στο Κέντρο Ζεφυρίου, έκτασης 780,00 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Χαλκιδικής – Βύρωνος – Δερβενακίων.
– Πλατεία στο Κέντρο Ζεφυρίου, έκτασης 2.160,00 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Βαλαωρίτη – Υψηλάντου – Κασομούλη – Γληνού.
– Πλατεία στο Κέντρο Ζεφυρίου, έκτασης 2.280,00 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Αθανασίου Διάκου – Δαβάκη – Χαλκίδος – Πετρόμπεη.
– Πλατεία στο Κέντρο Ζεφυρίου, έκτασης 1.157,00 τ.μ. επί της οδού Μπακογιάννη
– Πλατεία στο Κέντρο Ζεφυρίου, έκτασης 1.976,00 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Παναγίας Γρηγορούσης – Γράμμου – Τζαβέλα.
– Πλατεία στο Κέντρο Ζεφυρίου, έκτασης 1.250,00 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Ναυαρίνου – Φιλικής Εταιρείας – Κανάρη.

Δημοτική Ενότητα Φυλής: Θα κατασκευαστεί μία πλατεία σε έκταση 376,00 τ.μ. που περικλείεται από τις οδούς Αγίου Πέτρου – Δ. Αντωνίου και Ι. Δραγούμη.

Επάνω