Αλέξανδρος Παπαδάτος: Όταν ο "ήχος" της ψυχής γίνεται μελωδία θριάμβου!

Αλέξανδρος Παπαδάτος: Όταν ο “ήχος” της ψυχής γίνεται μελωδία θριάμβου!
Αλέξανδρος Παπαδάτος: Όταν ο “ήχος” της ψυχής γίνεται μελωδία θριάμβου!

Για τις επιτυχίες των παλαιστικών συλλόγων των Άνω Λιοσίων (Α.Ο. ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ και Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών – Γυναικών 2019, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, αναφερθήκαμε εκτενώς σε πρόσφατο άρθρο. Ανάμεσα στους νέους που στέφθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος ήταν και ο “γίγαντας” των Λεωντίδων, γνωστός και ως… “μέγας Αλέξανδρος” της Πάλης, Αλέξανδρος Παπαδάτος

Ο 26χρονος σήμερα Αλέξανδρος, που γεννήθηκε κωφός, ορφάνεψε από μητέρα μαζί με τα οκτώ αδέλφια του όταν ήταν τριών ετών. Την δύναμη ψυχής και θάρρους που διαθέτει τα οφείλει στην οικογένειά του, που στέκονται πλάι του σε κάθε του κίνηση, αλλά και στον προπονητή του, Νίκο Αποστόλου, με τον οποίο έχει αναπτύξει «πατρικές» σχέσεις εμπιστοσύνης. Το «άστρο» του παλαιστή έλαμψε από πολύ νωρίς, και η εξέλιξη της αθλητικής του πορείας ήταν για πολλούς αναμενόμενη, όταν στην πρώτη του συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Κωφών που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2013 στη Σόφια της Βουλγαρίας, είχε αναδειχθεί ασημένιος Ολυμπιονίκης! Χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ολυμπιάδα Κωφών (07/17) στη Σαμψούντα της Τουρκίας στο στυλ της ελληνορωμαϊκής, ασημένιο στην ελευθέρα της ίδιας διοργάνωσης και 3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωφών στην Ρωσία, τον Ιούνιο του ’18!

Ύψιστες αθλητικές διακρίσεις που δεν απογειώνουν μόνο το άθλημα της Πάλης, αλλά κυρίως τον τοπικό αθλητισμό. Επιτυχίες, μάλιστα, που – σε πρόσφατη ψηφοφορία που διεξήγαγε η Διεθνής Ομοσπονδία Κωφών – τον έφεραν στην 11η θέση ανάμεσα στους 20 καλύτερους αθλητές του κόσμου!

Ένα εθνικό πρωτάθλημα ίσως να… ωχριά μπροστά σ’ αυτή την “προϋπηρεσία” στις παλαίστρες, για έναν οποιονδήποτε αθλητή της κλάσης του Αλέξανδρου. Όταν, όμως, πρόκειται για έναν αγώνα “άνισο”, έναν αγώνα που ο αντίπαλος είναι σε θέση να ακούει και να καθοδηγείται στην αναμέτρηση από τις οδηγίες του προπονητή του, όταν ο Αλέξανδρος θα πρέπει παλεύοντας να καθηλώνει το βλέμμα στον προπονητή του, προκειμένου να “αρμέξει” από το φλογισμένο του ύφος την τεχνική, την εμπιστοσύνη και τη ώθηση που θα τον οδηγήσει στην κορυφή… αυτή που θα κάνει την ψυχή του να “βροντά”, ώστε να καλύψει κάθε κενό που δημιουργεί η απώλεια επαφής με τους ήχους… τότε η αξία της νίκης, λαμβάνει διαστάσεις ΘΡΙΑΜΒΟΥ!

Τον θρίαμβο αυτό του Αλέξανδρου Παπαδάτου, να αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδος 2019, η Ελληνική Ομοσπονδία Κωφών επισφράγισε με συγχαρητήρια επιστολή προς τον παλαιστικό Σύλλογο των Άνω Λιοσίων:

“Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια για την εξαιρετική εμφάνιση των αθλητών του Α.Ο. ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ και την κατάκτηση 4 μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Συγχαίρουμε όλη τη διοίκηση του συλλόγου καθώς επίσης και τον προπονητή κ. Αποστόλου Νικόλαο για την εξαιρετική αφοσίωση και τη μεθοδική του δουλειά καταφέρνοντας να οδηγήσει τους αθλητές σε αυτήν τη μεγάλη επιτυχία!

Επίσης για μία ακόμη φορά είμαστε πολύ συγκινημένοι και περήφανοι για τη χρυσή διάκριση του κωφού μας διακεκριμένου αθλητή Αλέξανδρου Παπαδάτου!

Η αγάπη που έχουν όλοι τους για τον αθλητισμό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε όλους τους νέους αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας.”

Σχόλια
Επάνω