ΑΙΣΧΟΣ!!! Ιερές εικόνες ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΕΣ στο προαύλιο του Αγ. Φανουρίου!

ΑΙΣΧΟΣ!!! Ιερές εικόνες ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΕΣ στο προαύλιο του Αγ. Φανουρίου!
ΑΙΣΧΟΣ!!! Ιερές εικόνες ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΕΣ στο προαύλιο του Αγ. Φανουρίου!

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η εικόνα του παρεκκλησίου του Αγίου Φανουρίου στο Ζεφύρι, όπου εικονίσματα Αγίων, τα ιερά σύμβολα του χριστιανισμού, εγκαταλείπονται εκεί και ουδείς εκ των αρμοδίων διαχειριστών του παρεκκλησίου ενδιαφέρεται να τα μαζέψει εντός του ναού και να φροντίσει για την… «τύχη» τους, με αποτέλεσμα να γίνονται έρμαιο των καιρικών συνθηκών αλλά και των βανδάλων που έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτες φθορές σε πολλά από αυτά!!!

Η απίστευτη είδηση – καταγγελία που μας έφθασε ανήμερα του εορτασμού των Θεοφανείων, την ημέρα που εκατοντάδες πιστών βουτούσαν στα κρυσταλλωμένα νερά για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, σε συνδυασμό με την αποκρουστική θέα της εγκατάλειψης ιερών εικόνων στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησίου του Αγίου Φανουρίου, προκάλεσε μία τεράστια και εξοργιστική αντίφαση!

Οι εκκλησιαστικές εικόνες τοποθετούνται εκεί – σύμφωνα με μαρτυρίες – από ρομά (στην πλειοψηφία τους) δημότες, που αλλαξοπιστούν και προσχωρούν στην κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Ακόμη και στην περίπτωση κάποιες να καταλήγουν ήδη κατεστραμμένες στην πόρτα μιας εκκλησίας, ο κληρικός οφείλει να τις μαζεύει και να τις οδηγεί σε καύση και όχι να «εκθέτει» με την αδιαφορία του σε κοινή θέα αυτό:

Το παρεκκλήσι είναι υπό τη διαχείριση του πολιούχου Ιερού Ναού της Παναγίας Γρηγορούσας, οι ιερείς του οποίου είναι και υπεύθυνοι για τη λειτουργία και συντήρησή του! Παρά το γεγονός, όμως, ότι αυτό απέχει μόλις λίγα μέτρα από την εκκλησία, η θέα των βανδαλισμένων εικονισμάτων, της οποίας γίναμε μάρτυρες, παραμένει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για δύο μήνες η ίδια, με την «εγκληματική» αυτή παραμέληση των ιθυνόντων να καταλήγει στην προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των πιστών χριστιανών που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με αυτήν την αθλιότητα!

Κάποιος περίοικος μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, περισυνέλεξε ορισμένες προκειμένου να τις διασώσει από τις φυσικές φθορές (βροχή, ήλιο, σκόνη, κ.λ.π.), μα είναι αδύνατον να υποκαταστήσει το ΧΡΕΟΣ μιας εκκλησίας, ενός ιερέα!

Ο Άγιος Φανούριος δεν αποτελεί την αποκλειστική προτίμηση όσων θέλουν να «ξεφορτωθούν» το ορθόδοξο παρελθόν τους, καθώς το ίδιο συμβαίνει σύμφωνα με το ρεπορτάζ και έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού, όπου ο π. Απόστολος τις μαζεύει, τις φροντίζει, τις μοιράζει στους πιστούς, άλλες τις φυλάσσει στον Ναό, ενώ οι κατεστραμμένες καίγονται στο χωνευτήρι. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν εγκαταλείπονται στη γη, εκεί που οι άπιστοι τις παρατούν!!!

Η σκληρή πραγματικότητα των εικόνων που ΔΕΝ συνάδουν έξω από την πόρτα του ιερού τόπου μιας εκκλησίας, αποτυπώνεται με τον πιο αποτροπιαστικό τρόπο στον φωτογραφικό φακό του #gavatanews: 

Ας ελπίσουμε ότι μετά τη δημοσίευση του παρόντος άρθρου, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ (!) τα εικονίσματα των Αγίων να βρουν τη θέση τους εντός του Ναού!!!

Επάνω