Αθώοι οι κατηγορούμενοι, ένοχη η... ΣΙΩΠΗ της αντιπολίτευσης!

Αθώοι οι κατηγορούμενοι, ένοχη η… ΣΙΩΠΗ της αντιπολίτευσης!
Αθώοι οι κατηγορούμενοι, ένοχη η… ΣΙΩΠΗ της αντιπολίτευσης!

Με την αθώωση όλων των κατηγορουμένων έκλεισε η αυλαία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στην υπόθεση των 43 υπαλλήλων των δημοτικών επιχειρήσεων που μεταφέρθηκαν στο δήμο και σε ΝΠΔΔ, μιας υπόθεσης που ταλαιπωρούσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων (περίοδος 2006 – 2010), απεγκλωβίζοντας παράλληλα και το προσωπικό από ένα καθεστώς 10ετούς εργασιακής ομηρίας τους! 

Με τη δαμόκλειο σπάθη της δικαστικής αυτής εκκρεμότητας, ο Δήμαρχος και οι συγκατηγορούμενοί του δημοτικοί σύμβουλοι, πορεύθηκαν σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις. Την… τάτσα του “υπόδικου” που άφηνε μερίδα υποψηφίων μνηστήρων του δημαρχιακού θώκου κατά την πρόσφατη προεκλογική αναμέτρηση (οπότε και ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης στις 19/04/19) προεξοφλώντας μέσω δημοσιευμάτων την… καταδίκη του Δημάρχου Φυλής, ξέπλυνε πρώτη η λαϊκή ετυμηγορία στις 26 Μαϊου: “Αθώος” με 57,27%!!!

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ήρθε και η επίσημη απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων που έκρινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων από όλες τις κατηγορίες!

Ούτε μία αράδα δεν διέθεσαν στα μήκη και τα πλάτη του κυβερνοχώρου κάποια αντιπολιτευόμενα blogs, για την αίσια κατάληξη της… πολύκροτης αυτής δίκης, καθώς είχαν επενδύσει το πολιτικό τους μέλλον σε μια δυσάρεστη έκβαση αυτής της υπόθεσης!

Ήταν μάλιστα τόσο επιτακτική η… “ανάγκη” αυτής της καταδίκης, που δεν γλίτωσαν από τα πυρά της αντιπολίτευσης ούτε τα τοπικά blogs – μεταξύ των οποίων και ο υποδοχέας του παρόντος άρθρου – κάθε φορά που τολμούσαν να αναγνωρίσουν και να υπερασπιστούν το νομικό δικαίωμα της “Θέμιδος” ως μοναδικό αρμόδιο να ΚΡΙΝΕΙ και να ΔΙΚΑΣΕΙ την υπόθεση, και με την κατηγορία της “προπαγάνδας” και της… “παραπληροφόρησης” οδηγηθήκαμε συχνά στη “λαιμητόμο” της αρθρογραφίας τους.

Όπως στην περίπτωση που παρατηρήθηκε από το #gavata.news (και όχι μόνο) η… περίεργη αναφορά στην έναρξη της δίκης, άρθρου μεγάλης αθηναϊκής εφημερίδας, στο οποίο “κρίθηκε” το δικαίωμα της υποψηφιότητας του Δημάρχου και των συγκατηγορούμενων δημοτικών συμβούλων (ωσάν να είχαν ήδη καταδικαστεί) με το σχόλιο: “… ακόμα και σήμερα βρίσκονται στις ίδιες θέσεις, ενώ είναι υποψήφιοι και για τις επικείμενες εκλογές”!

Ας θυμηθούμε όμως και τι έγραφαν με… υπερμεγέθη γραμματοσειρά και σε περίοπτη θέση του άρθρο τους οι (προεκλογικά) λαλίστατοι συντάκτες τοπικού blog, φίλα προσκείμενου στην αντιπολίτευση:

(Και σάμπως ποια ήταν αυτή η “αλήθεια” σε μια δικαστική υπόθεση που δεν είχε ξεκινήσει ΚΑΝ η εκδίκασή της;)

Έγραφαν ακόμα (με τη χαρακτηριστική ανορθογραφία τους)…

Και ξαναέγραφαν…

… “Η έδρα ήταν σκληρή” – διαπίστωναν και ενημέρωναν το αναγνωστικό τους κοινό οι… “εθελοντές” του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας, μα δεν υπολόγιζαν τότε πως – εκτός από σκληρή – θα ήταν και αμείλικτη και άκαμπτη απέναντι στις φιλοδοξίες των εντολέων τους!

Τι έχουν να γράψουν σήμερα οι ρεπόρτερς της τοπικής ειδησεογραφίας στους δημότες – αναγνώστες τους, που… τόσο επισταμένως ενημέρωναν προεκλογικά για τη δίκη, τις κατηγορίες και την πιθανή καταδίκη του Δημάρχου και των εμπλεκομένων στην υπόθεση δημοτικών συμβούλων του; Θα τους αφήσουν σε άγνοια της εξέλιξης ή θα κρίνουν μήπως και την απόφαση της Δικαιοσύνης;

Ησυχία στο ακροατήριο…

Επάνω