Ήχησε χαρμόσυνα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Ζεφυρίου!

Ήχησε χαρμόσυνα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Ζεφυρίου!
Ήχησε χαρμόσυνα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Ζεφυρίου!

Με ευχές, χαμόγελα και αισιοδοξία και φυσικά με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα σχολεία του Ζεφυρίου, κηρύχθηκε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για εκατοντάδες μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και του λυκείου της πόλης. Τα ερημωμένα κατά το θέρος προαύλια έσφιζαν και πάλι από ζωή, το πρωί της Τετάρτης, αφού το πρώτο σχολικό κουδούνι σήμανε και το τέλος της ανεμελιάς!

Χαρούμενες φωνές, αγκαλιές και φιλιά, η ίδια εικόνα σε κάθε σχολείο, ενώ δεν έλειψαν και τα απορημένα, γεμάτα αμηχανία προσωπάκια των λιλιπούτειων μαθητών των νηπιαγωγείων και της πρώτης τάξης του δημοτικού, που περιεργάζονταν με αγωνία το… “μεγάλο σχολείο”.

Οι ιερείς π. Άγγελος Κανέλλος και π. Φάνης Θεοφάνης, που τέλεσαν τον αγιασμό στα 13 σχολεία της πόλης, απηύθυναν ευχές για καρποφόρα και δημιουργική χρονιά, ενώ ανάλογες ευχές αντάλλαξαν και οι εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων και του γονεϊκού κινήματος που συμμετείχαν σε αυτούς.

Τις ευχές του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού μετέφερε ο Αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, διαβεβαιώνοντας ότι με το ενδιαφέρον και την αρωγή της διοίκησης, θα κυλήσει μία ακόμη σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα. επισημαίνοντας σε γονείς και μαθητές τη σημαντικότητα να εμπιστευτούν τους καθηγητές και δασκάλους των παιδιών τους, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε: “Η πολλή και σημαντική δουλειά γίνεται από τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο και μετά από τους γονείς στο σπίτι, που είναι το δεύτερο σχολείο”, ενώ συνέστησε στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των παιδιών τους από τα σχολεία.

Η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο του δικού της ρόλου, ανέλαβε έγκαιρα τις υποχρεώσεις της και φρόντισε να αποκατασταθούν άμεσα οι φθορές που προκάλεσε ο σεισμός της 19ης Ιουλίου στα σχολικά κτίρια του Δήμου, ώστε να είναι ασφαλή να υποδεχθούν την επιστροφή των μαθητών και των δασκάλων τους. Όπως διαβεβαίωσε, εξάλλου, τους γονείς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής, Θανάσης Σχίζας, συνοδεύοντας τις ευχές του για ομαλή σχολική χρονιά: “Μετά τον σεισμό του Ιουλίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου επιδοθήκαμε σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα δρόμου, προκειμένου να επαναφέρουμε στην πρότερη ασφαλή κατάσταση και να παραδώσουμε σήμερα σε λειτουργία και τα 48 σχολικά κτίρια του Δήμου στους μαθητές και τους δασκάλους μας!”

Την ίδια ετοιμότητα, ενόψει της νέας περιόδου, παρουσίασε και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Ε.Σ.Ε. Νίκος Χατζητρακόσιας, καλύπτοντας επαρκώς τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων με προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, laptops, βιντεοπροβολείς, φωτοτυπικά μηχανήματα, κλιματιστικά, κ.α), ενώ ικανοποιήθηκαν και όλες οι κτιριακές ανάγκες (εργασίες επισκευής και συντήρησης, απολυμάνσεις, αποψιλώσεις και εργασίες καθαρισμού προαυλίων όπου τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια, μπασκέτες και κάδοι απορριμμάτων),

Ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρουμε, είναι ότι στους λογαριασμούς των σχολείων έχει ήδη πιστωθεί η χρηματική επιχορήγηση Γ΄τριμήνου 2019 για την κάλυψη των αναγκών και την εύρυθμη λειτουργία τους.

Εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων κάθε σχολείου, καθώς και της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου ήταν παρόντες σε όλα τα σχολεία, με τους δασκάλους και τους καθηγητές, για να καλωσορίσουν όλοι μαζί την επιστροφή των μαθητών στα θρανία και να τους υποσχεθούν πως θα είναι στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν.

Στο 2ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου, με νωπό το κενό της απώλειας της καθηγήτριας Γαλλικής φιλολογίας και πρώην υποδιευθύντριας Φωτεινής Πασπαλιάρη, τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ο Γυμνασιάρχης κ. Σπύρος Ζαραβίνος, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Διδασκόντων, ευχήθηκε σε γονείς και μαθητές μια ομαλή και καρποφόρα σχολική χρονιά.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμβολική… “παράπλευρη” παρουσία των αποφοίτων του ΓΕΛ Ζεφυρίου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, στις Πανελλαδικές εξετάσεις του περασμένου Ιουνίου και που – όπως κάθε χρόνο – στάθηκαν δίπλα στους τελειόφοιτους συμμαθητές τους, αποτελώντας το παράδειγμα για όσους θα δοκιμάσουν στο τρέχον σχολικό έτος τις δυνατότητές τους. Πιστός στο ετήσιο ραντεβού του με “το ΓΕΛ της καρδιάς του” και ο Καθηγητής Θεολογίας κ. Θανάσης Παπαθανασίου, ο οποίος επιστρέφει πάντα στο σχολείο που δίδασκε επί 25 χρόνια, στο Γενικό Λύκειο του Ζεφυρίου κάθε τέτοια μέρα, την ημέρα του σχολικού Αγιασμού, παραμερίζοντας κάθε άλλη υποχρέωση του φορτωμένου Ακαδημαϊκού προγράμματός του, προκειμένου να “ξεπροβοδίσει” στο… κατώφλι της μάθησης κάθε καινούρια γενιά που στοχεύει σε νέες επιτυχίες, αλλά και να ευχηθεί υγεία και αντοχές στους πολυαγαπημένους του συναδέλφους!!!

Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τους Αγιασμούς των σχολείων του Ζεφυρίου:

 

Επάνω