Έξυπνοι κάδοι απορριμμάτων: Το μέλλον του Δήμου Φυλής βρίσκεται στο… υπέδαφος!

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Σε λειτουργία οι έξι πρώτοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων!

Αυξήθηκαν σε έξι (6) τα σημεία όπου, πλέον, κάτοικοι και επιχειρήσεις στον Δήμο Φυλής θα έχουν στη διάθεσή τους για να αποθέτουν τα σκουπίδια τους με τρόπο σύγχρονο και αποδοτικό. Οι “έξυπνοι” βυθιζόμενοι κάδοι που τοποθετήθηκαν σε σημεία μεγάλης συγκέντρωσης απορριμμάτων σε Ζεφύρι, Ζωφριά και κέντρο Άνω Λιοσίων, παραδόθηκαν από τον επιβλέποντα του έργου Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής Θανάση Σχίζα, στους αρμόδιους Αντιδημάρχους Καθημερινότητας/Περιβάλλοντος Μιχάλη Οικονομάκη και Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας και αποκομιδής των σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από τα σύγχρονα συστήματα.

Συγκεκριμένα, οι νέοι διπλοί βυθιζόμενοι κάδοι που τοποθετήθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς από την Τεχνική Υπηρεσία και τέθηκαν σε λειτουργία, βρίσκονται στο Πάρκο Λιάρος στο Ζεφύρι, στην πλατεία “Βορεινού” στη Ζωφριά και στην Πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια, ενώ ήδη από προηγούμενους μήνες όμοιες υποδομές λειτούργησαν σε τρία ακόμη σημεία της πόλης, στην πλατεία Δημαρχείου Φυλής «Νικόλαος Λιάκος», στην Πλατεία Μητροπόλεως στα Άνω Λιόσια και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων.

Με πρωταρχικό στόχο της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους πολίτες του, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τονίζει παράλληλα πως: “Οι νέοι έξυπνοι κάδοι είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα, για την εντατικοποίηση της ανακύκλωσης στον Δήμο μας, που πρέπει να γίνει συνείδηση και τρόπος ζωής για όλους μας. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη και σχεδιάζονται νέα έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης που αλλάζουν την εικόνα της πόλης μας”

Τα πρώτα ζεύγη (σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων) υπόγειων κάδων τοποθετήθηκαν με ίδιους πόρους ενώ οι καινούργιοι που παραδόθηκαν το πρωί της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Δήμου Φυλής, εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με μικρή συμμετοχή του Δήμου. Απώτερος στόχος του Δήμου Φυλής είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σε πολλά ακόμη σημεία και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.

Επιγραμματικά, ορισμένα από τα πολλαπλά οφέλη για την πόλη και τους κατοίκους της, με τη λειτουργία σύγχρονων υπόγειων συστημάτων για σύμμεικτα και ανακυκλώσιμα απορρίμματα είναι τα εξής:

Προστασία του περιβάλλοντος      

Ελκυστική και καλαίσθητη εικόνα της πόλης

Κάθε σύστημα υπόγειου κάδου, χωράει τον όγκο από 10 συμβατικούς κάδους (!)

Καθαρή διαμόρφωση του χώρου

Καμία ενόχληση από μυρωδιές, θόρυβο αποκομιδής κτλ.

Δεν προσελκύονται από τις δυσάρεστες οσμές έντομα και ζώα

Εύκολη και ασφαλής φορτοεκφόρτωση των απορριμμάτων από τους εργάτες καθαριότητας

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι με χαρακτηριστικά videos από την επίδειξη λειτουργίας των σύγχρονων κάδων στην Πλατεία Ηρώων, στο Ζεφύρι και στο Βορεινό:

https://www.youtube.com/watch?v=gXh6FGl5Okk&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=xR6MUg6htSQ&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=WtzK-97fLJA&feature=youtu.be