Έντονο το ενδιαφέρον του Τύπου για τη σκέψη δημιουργίας "Κτηνοτροφικού Πάρκου" στη Φυλή!

Έντονο το ενδιαφέρον του Τύπου για τη σκέψη δημιουργίας “Κτηνοτροφικού Πάρκου” στη Φυλή!
Έντονο το ενδιαφέρον του Τύπου για τη σκέψη δημιουργίας “Κτηνοτροφικού Πάρκου” στη Φυλή!
 
Η δυνατότητα δημιουργίας ενός Κτηνοτροφικού Πάρκου στην περιοχή του Δήμου Φυλής βρέθηκε εχθές (17/10) στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.
Οι δύο άνδρες αποφάσισαν από κοινού να διερευνήσουν αυτή τη δυνατότητα δημιουργίας Κτηνοτροφικού Πάρκου στην περιοχή του Δήμου Φυλής, καθώς πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα δώσει παραγωγική πνοή στους κτηνοτρόφους της Αττικής αλλά και στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία.

Η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, στον αντίποδα των αντιδράσεων όσων την αντιμετώπισαν με λοιδορία, φαίνεται πως έχει απασχολήσει από εχθές το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας μεγάλης μερίδας των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, που υποδέχονται με ενθουσιασμό το ενδεχόμενο της δημιουργίας “Κτηνοτροφικού Πάρκου” στην περιοχή της Φυλής, όπως θα διαπιστώσει κανείς και στους συνδέσμους που, ενδεικτικά της έκτασης που πήρε η είδηση, σας παραθέτουμε:

https://www.businessnews.gr/

https://www.capital.gr/

https://www.parapolitika.gr/

https://www.agronews.gr/

https://tvkosmos.gr/

https://www.iapopsi.gr/

http://www.palo.gr/

http://www.haniotika-nea.gr/

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μάλιστα προβάλλουν οι διαπιστώσεις και επισημάνσεις της Γραμματέα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» κ. Μάγδας Κοντογιάννη, αναφορικά με τον σωστό σχεδιασμό που απαιτείται προκειμένου ένα “Κτηνοτροφικό Πάρκο” να είναι κερδοφόρο, εστιάζοντας στα εξής σημεία:

⇒Ένα «Κτηνοτροφικό Πάρκο» θα πρέπει να διαθέτει καθετοποιημένες δομές. Μπορεί να φτιαχτεί από το κράτος ή τον δήμο της περιοχής αλλά τη διαχείριση θα πρέπει να την κάνουν οι κτηνοτρόφοι.

⇒Οι κατασκευές θα πρέπει γίνουν ανάλογα με τις φυλές των προβάτων, αφού κάθε φυλή έχει διαφορετικές ανάγκες. 

⇒Επίσης, θα πρέπει να γίνει σωστός σχεδιασμός για να εφαρμοστεί η καθετοποίηση της παραγωγής. Πρέπει να αποφασιστεί ο τρόπος που θα λειτουργεί το τυροκομείο και το κρεοπωλείο. Θα πρέπει να είναι επισκέψιμο κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι υπεύθυνοι να οργανώσουν τις επισκέψεις.

⇒Ο αριθμός των ζώων θα πρέπει να είναι ορισμένος ανάλογα με τις κτιριακές υποδομές που θα υπάρξουν. Αν υπάρχει χώρος εξωτερικός θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα καλλιέργειας οι κτηνοτρόφοι ώστε να μειώνεται το κόστος ζωοτροφών.

⇒Μια τέτοια επένδυση μπορεί χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρειάζεται κεφάλαια αλλά και επιστήμονες να εκπαιδεύσουν τους κτηνοτρόφους. 

Πηγή: https://www.agrotypos.gr/

Επάνω