Ένα χρόνο gavata.news!!!

Με την είσοδο του φθινοπώρου, 1η Σεπτέμβρη συγκεκριμένα, το #gavatanews (ή αλλιώς GVT – Παραπολιτική) συμπλήρωσε 1 χρόνο ζωής στο διαδίκτυο! Έβγαλε το πρώτο του… “δοντάκι”, σα να λέμε! Κι όπως όλα τα νεογιλά δοντάκια, είναι κι αυτό… ιδιαιτέρως “κοφτερό”! Ένα χρονιάρικο site “ζωηρό”, με ιδιαίτερη προσωπικότητα, μα πάνω απ’ όλα ΥΓΙΕΣ!!! Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…

Έκρινε και κρίθηκε, σάρκασε, θαύμασε, θύμωσε, αστειεύτηκε (ενισχύοντας την άποψη ότι μέσα από το χιούμορ, λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες!) κι όπου χρειάστηκε, υπήρξε σοβαρό κι αμείλικτο!!! Τόλμησε και τολμά να αγγίζει θέματα “εύθραυστα” και χώρους επικίνδυνους. Τα “άβατα” της δημοσιογραφίας!

Μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο, λοιπόν, το #gavatanews έχει δεχθεί τόσα κολακευτικά, όσα και τα επικριτικά σχόλια και οι “χαρακτηρισμοί”. Συνοψίζοντας μάλιστα τα τελευταία, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα “αριστερό φασιστο-σοσιαλιστικό” site!!! Αυτό είναι καλό να ξέρετε… Επισφραγίζει την αντικειμενικότητα που επιδιώκουμε να υπηρετούν οι θέσεις και απόψεις μας. Δηλώνουμε συμπαραστάτες, συναγωνιστές αλλά και… συνένοχοι, συνάμα!

Το gavata.news εξακολουθεί – 1 χρόνο μετά – να δικαιολογεί τον λόγο ύπαρξής του στο διαδίκτυο και να υπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο εισέβαλε στον χώρο της ενημέρωσης: Όπως είχαμε προκαταλάβει από το εισαγωγικό μας κιόλας σημείωμα τους αναγνώστες, ασχοληθήκαμε και θα ασχολούμαστε με κάθε “ζώον δίπουν άπτερον” (ο ορισμός του ανθρώπου κατά τον Πλάτωνα) που διοικεί, εξουσιάζει ή υπηρετεί την ανομία και τον παραλογισμό… Με απώτερο στόχο να αφυπνίσει, να διασκεδάσει, ή – πολύ απλά – να ενημερώσει το αναγνωστικό του κοινό! ΕΣΑΣ δηλαδή, που στηρίζετε αυτό το “ιδιαίτερου ύφους” – για τα δεδομένα της διαδικτυακής ενημέρωσης – εγχείρημα, που το αγαπήσατε και το ωθήσατε από τις παρυφές της Google, στις υψηλότερες σε επισκεψιμότητα θέσεις.

Εκφράζοντας την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας και σεβασμό προς το αναγνωστικό κοινό που εμπιστεύεται την ενημέρωσή του στο #gavatanews, δηλώνουμε πιστοί στις Αρχές που διέπουν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας!

Θα ήταν, όμως, τουλάχιστον αγνωμοσύνη να μην αναφερθούμε και στους υπέροχους επαγγελματίες που συνεργαζόμαστε έναν χρόνο τώρα, που με τη δική τους τεχνική υποστήριξη, την απεριόριστη υπομονή και τον ακέραιο επαγγελματισμό τους στα θέματα των διαδικτυακών σελίδων, απογείωσαν το #gavatanews! Αυτοί είναι οι “πιγκουίνοι μου”, που πατώντας στο πιγκουινάκι που βρίσκεται στο κάτω μέρος των θεμάτων, θα οδηγηθείτε στην υπέροχη Γη τους (από 09/09 λόγω αναβάθμισης του χώρου τους)! Στη “γη των πιγκουίνων“. Βρίσκονται στη θέση τους σε 24ωρη βάρδια, προκειμένου να προστατέψουν τον χώρο που εκείνοι κατασκεύασαν, εκείνοι αναβαθμίζουν, εκείνοι τον καθοδηγούν στην google (και αποτελεί μία από τις περίπου 300 δουλειές τους!!!), να τον προστατέψουν από τις “άγριες επιθέσεις” που κατά καιρούς δέχθηκε – κυρίως σε θέματα πολιτικού περιεχομένου – προκειμένου να σωπάσουν για πάντα τη “φωνή” του από το διαδίκτυο. Είναι σαν να λέμε η… “φρουρά! φρουρά!” μου… (Η δική μου πάντως είναι πάντα εκεί!)

Οι “πιγκουίνοι” μου, λοιπόν, μου εξασφάλισαν για εσάς τα εξής ετήσια στατιστικά στοιχεία που νομίζω σας ενδιαφέρουν, γιατί σας ανήκουν!

Σε σύνολο 134 θεμάτων για το προηγούμενο έτος, το #gavatanews είχε 154.567 μοναδικούς χρήστες!!! Με τον όρο “μοναδικοί χρήστες” (χρειάστηκε να μου το εξηγήσουν κι εμένα) εννοείται το εξής: Ένας επισκέπτης μπορεί να μπει στον χώρο 120 φορές! Υπολογίζεται όμως η “μοναδική φορά” επίσκεψης, ενώ όπως διευκρινίστηκε, τα συνολικά άρθρα που έχουν διαβαστεί είναι από 250.000 φορές!

Ένα άλλο στοιχείο επίσης  – όπως παρουσιάζεται και στο σχετικό γραφικό – είναι ότι το εύρος του αναγνωστικού κοινού που επισκέπτεται τον χώρο, είναι στην πλειοψηφία του νεαρής ηλικίας! Ένα εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο θεωρείται η “μηχανή αναζήτησης των θεμάτων”, το ψηφιακό μέσο δηλαδή, με το οποίο επιλέγει ο αναγνώστης να επισκεφτεί τον χώρο. Τα κινητά τηλέφωνα, λοιπόν, έχουν την τιμητική τους! Αναλυτικά:

ΕΥΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ:

 

ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ:

Με βαθιά εκτίμηση, σεβασμό κι ευγνωμοσύνη για τη στήριξή σας,

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ

 

Επάνω