Ένας χρόνος χωρίς τον Ντίνο Παπαγεωργίου...

Ένας χρόνος χωρίς τον Ντίνο Παπαγεωργίου…
Ένας χρόνος χωρίς τον Ντίνο Παπαγεωργίου…

Σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο (23/08/2018), η «οικογένεια» της ομάδας πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου βίωσε την τραγική απώλεια του σπουδαίου  Ανθρώπου – προπονητή, Ντίνου Παπαγεωργίου, λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας των αθλητών για την επερχόμενη αθλητική σεζόν. Ο Ντίνος Παπαγεωργίου κατέληξε στα 51 του χρόνια στη Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Α., που νοσηλεύτηκε για 17 ημέρες, εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη από πτώση που είχε από τη μηχανή του, βυθίζοντας στο πένθος την πολυαγαπημένη του σύζυγο, το μονάκριβο γιο του που δεν αποχωριζόταν ποτέ, αλλά και την ευρύτερη “οικογένεια” της πάλης.

Η είδηση του θανάτου του έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία τόσο στον χώρο του αθλήματος, όσο και στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε, καθώς φίλοι και επί σειρά ετών συνεργάτες του αδυνατούν ως και σήμερα να πιστέψουν πώς έσβησε για πάντα αυτή η παιδική και καλοσυνάτη ψυχή που φιλοξενούσε το γιγάντιο σώμα του, πώς έπαψε να χτυπά αυτή η τεράστια καρδιά που μόνο αγάπη είχε να δώσει στον συνάνθρωπο.

Ο τόπος που αγάπησε σαν να ήταν δικός του, το Ζεφύρι, τα παιδιά που λάτρεψε και “πάλεψε” γι’ αυτά ώστε να αποτινάξουν την ταμπέλα των “παιδιών ενός κατώτερου Θεού”, βοηθώντας τα να καταξιωθούν και να προκόψουν μέσα από το άθλημα, τον αποχαιρέτησαν όπως του άρμοζε:

Ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Ντίνου Παπαγεωργίου, με αναμνηστική πλακέτα που πρόσφερε στην οικογένειά του κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται προς τιμήν της πολιούχου του Ζεφυρίου, Παναγίας Γρηγορούσας, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη μνεία στο έργο και την προσφορά του για τα παιδιά της πόλης, εκείνα που σε έντονα συγκινητικό κλίμα ήταν εκεί, για να του προσφέρουν το πιο δυνατό χειροκρότημα…

 

Ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιώργος Μαυροειδής σε συνεργασία με τον Δημοτικό Αθλητικό Σύλλογο Ζεφυρίου και την ΕΛ.Ο.Π., διοργάνωσαν ένα ιδιαίτερα πετυχημένο αναπτυξιακό τουρνουά Πάλης «Ντίνος Παπαγεωργίου», στο Κλειστό Γυμναστήριο του “Σπάρτακου” στο Ζεφύρι (μετά από 20 χρόνια που είχε να πραγματοποιηθεί αθλητική διοργάνωση στην πόλη), με μεγάλη συμμετοχή παλαιστικών συλλόγων και αθλητών, με σκοπό να καθιερωθεί ως θεσμός στη μνήμη του.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης τίμησε ξεχωριστά την οικογένεια του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου για τη συμβολή του αείμνηστου στην ανάπτυξη του αθλήματος, στο περιθώριο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων–Κορασίδων 2018, στο “Σπίτι της Πάλης” στα Άνω Λιόσια.

Οι προπονητές της ομάδας Πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, Διονύσης Κατηφόρης και Ανδριάνα Γκότση, πιστοί στην “ιερή” υπόσχεσή τους να οδηγήσουν ψηλά την ομάδα που τους “κληροδότησε” ο αθλητικός τους “πατέρας” αλλά και με τις τεχνικές γνώσεις που τους μεταλαμπάδευσε, εργάζονται ακάματα και με νωπή την ανάμνηση της “ηχηρής” παρουσίας του στις παλαίστρες του “Σπάρτακου”, κατορθώνοντας βήμα – βήμα να πραγματώνουν το όνειρό του, διατηρώντας έτσι ζεστή την ψυχή του…

Γιατί ο πληθωρικός σε συναισθήματα Ντίνος Παπαγεωργίου, θα ζει για ΠΑΝΤΑ στις καρδιές όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν!

Επάνω