"Ένας Δήμος - μια οικογένεια": Συγκινητική η συμμετοχή των δημοτών στην αιμοδοσία!

“Ένας Δήμος – μια οικογένεια”: Συγκινητική η συμμετοχή των δημοτών στην αιμοδοσία!
“Ένας Δήμος – μια οικογένεια”: Συγκινητική η συμμετοχή των δημοτών στην αιμοδοσία!

Το 12ο σε σειρά κάλεσμα αλληλεγγύης για εθελοντική αιμοδοσία είχε τη μεγαλύτερη ανταπόκριση των τελευταίων ετών από τους δημότες, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί μια αρκετά ικανή ποσότητα μονάδων αίματος, για την κάλυψη των αναγκών πασχόντων δημοτών του Δήμου Φυλής!

Τη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας οργάνωσε και φέτος η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ζεφυρίου και η Επιτροπή Νέας Γενιάς Δήμου Φυλής, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου, του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου και του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου το πρωί της Κυριακής (27/01) υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» και πλήθος δημοτών έσπευσαν με προθυμία στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου, προκειμένου να διαθέσουν μια μικρή ποσότητα από το πολύτιμο αυτό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού, που είναι όμως αρκετή για να σώσει μια ζωή συνανθρώπου μας!

“Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου, οι οποίοι για μία ακόμη φορά ενίσχυσαν χωρίς δισταγμό τη δημοτική τράπεζα αίματος που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας και το μήνυμα ‘κοντά στον συνάνθρωπο’ ήταν περισσότερο ηχηρό από ποτέ! Είναι πραγματικά υπέροχο το συναίσθημα, να βλέπεις μια ολόκληρη τοπική κοινωνία να λειτουργεί σαν μια αγαπημένη οικογένεια!!!”, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής κ. Θανάσης Σχίζας, ο οποίος – αξίζει να τονίζουμε κάθε φορά – ήταν ο εμπνευστής και μεσολαβητής για την υλοποίηση της δημιουργίας μιας δημοτικής τράπεζας αίματος “Για το Παιδί” – πριν από περίπου 6 χρόνια – και οι δημότες αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτή την πρωτοβουλία, που αποτελεί πλέον θεσμό στον Δήμο Φυλής!

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου, ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Νικολαϊδης επεσήμανε: “Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συνδημότες μας που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα αυτής της ανθρωπιστικής  δράσης και μακάρι να μη χρειαζόταν ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε. Ευχαριστούμε και τους εκπροσώπους τοπικών φορέων καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που κάθισαν από τους πρώτους στις καρέκλες για να προσφέρουν αίμα για τους πάσχοντες συνδημότες μας!”

Την αιμοληψία των δωρητών ανέλαβε κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

 

Σχόλια
Επάνω