Έμειναν με το... "ραβασάκι" του Αλέξη οι Ζεφυριώτες!

Έμειναν με το… «ραβασάκι» του Αλέξη οι Ζεφυριώτες!
Έμειναν με το… «ραβασάκι» του Αλέξη οι Ζεφυριώτες!

Με το… «ραβασάκι» του Αλέξη έμειναν οι Ζεφυριώτες, για να τους θυμίζει ότι «δεν» αντιμετωπίζονται ως πολίτες β΄κατηγορίας!

Θυμάστε το περιβόητο μήνυμα του Αλέξη; Αυτό το… άτονο (γενικώς) χειρόγραφο σημείωμα που άφησε στο βιβλίο επίσημων επισκεπτών του Δήμου Φυλής όταν έκανε την «ύψιστη τιμή» στους κατοίκους των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου να επισκεφτεί τον Δήμο τους; Σιγά που θα το ξεχνούσατε μετά από μόλις 2 εβδομάδες…

Πώς αλλιώς θα άφηνε το ίχνος του, ο Αλέξης; Μα με ένα άκρως ρομαντικό, έως ΕΡΩΤΙΚΟ θα το χαρακτήριζα – σε περιεχόμενο – ραβασάκι που είχε κάνει και τον γύρο του διαδικτύου εκείνες τις ημέρες. Για να θυμηθούμε και το περιεχόμενο: «Εντυπωσιασμένος από το σημαντικό έργο και την πρωτοπόρα δραστηριότητα του Δήμου Φυλής, επισκέφτηκα το Δήμο για να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν πολίτες και περιοχές «υποβαθμισμένες» όταν υπάρχει όραμα και βούληση να αλλάξουμε τα πράγματα.»

Ήταν η ημέρα που ο Αλέξης επισκέφτηκε το Ζεφύρι για να «περάσει το μήνυμα», λέει, «ότι ΔΕΝ υπάρχουν πολίτες και περιοχές υποβαθμισμένες», λέει, και για να μην υπάρξει και καμία παρανόηση, πλαισίωσε και τη λέξη «υποβαθμισμένες» με εισαγωγικά!! Αυτό ήταν το συμπέρασμά του, μετά από 2 ολόκληρες ώρες που αφιέρωσε από τη ζωή του παραμένοντας στην περιοχή! Οι γνωστές αυτοψίες του Αλέξη…

Ε, και με την ευκαιρία του μηνύματος που ήθελε να περάσει, κράτησε κι αυτός το ψαλιδάκι για να κόψει την κορδέλα του κτιρίου που μεταστεγάστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής!

Ήρθε, λοιπόν, ο «ψαλιδοχέρης», που όπου δει κορδέλα τρέχει, επαιρόμενος για το σημαντικό αυτό βήμα που έγινε προς όφελος των περιοχών της Δυτικής Αττικής – λες και συνέβαλε η πολιτεία πουθενά σ’ αυτό – αλλά και για να πείσει τους κατοίκους ότι δεν υπάρχουν πολίτες β’ κατηγορίας»… Το ‘πε μια, το ‘πε δύο, το ‘πε χίλιες δέκα δύο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, για να το εμπεδώσει και ο ίδιος!

Από αυτή τη «μη – υποβαθμισμένη» πόλη του Ζεφυρίου, λοιπόν, την πόλη των 10.000 κατοίκων, που απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από την Αθήνα και δεν διαθέτει ΚΑΜΙΑ δημόσια υπηρεσία (ούτε ΕΛ.ΤΑ, ούτε Δ.Ο.Υ., ούτε ασφαλιστικά ταμεία), απομακρύνεται και το τελευταίο τραπεζικό κατάστημα της  περιοχής, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (είχε προηγηθεί το κλείσιμο της Eurobank και της ΠΕΙΡΑΙΩΣ), που είχε απομείνει για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι.

Στο πλαίσιο του… «οράματος και της βούλησης να αλλάξουν τα πράγματα», άραγε, ή μήπως… «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» κι αυτό;;; Θα μου πείτε τώρα, τι σχέση έχει ο Αλέξης με την πολιτική και τις αποφάσεις των τραπεζών; ΚΑΜΙΑ! Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τις τράπεζες! Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση και με την πραγματικότητα, όμως, γενικώς…

Γιατί για τον Αλέξη είναι κακό ίσως να χαρακτηρίσει «υποβαθμισμένη» μια περιοχή, καθώς κάτι τέτοιο φανερώνει αυτόματα την αδιαφορία της πολιτείας απέναντι στους κατοίκους της. Είναι χείριστο, όμως, ένας πρωθυπουργός να έχει την εντύπωση ότι μια υποβαθμισμένη περιοχή κατοικείται από πολίτες με… υποβαθμισμένη αντίληψη!

Σχόλια
Επάνω