Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοινώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. που θα ισχύσουν για το προγραμματισμένο συλλαλητήριο της Κυριακής (20/01/19 στις 14:00 μ.μ.) κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τη διοργανώτρια “Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας”, η αυριανή συγκέντρωση θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει καθώς – όπως έχει ανακοινωθεί – 3.000 λεωφορεία θα φτάσουν στην Αθήνα μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα, με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τους Δήμους αυτής να συμμετέχουν στη συγκέντρωση, ενώ θα εκπροσωπηθεί και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους!

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στα μέτρα ασφαλείας που σχεδιάστηκαν για το συλλαλητήριο της Κυριακής θα πάρουν μέρος περίπου 2.000 αστυνομικοί. Στο Συγγρού – Φιξ θα αποβιβάζονται οι διαδηλωτές από την Νότια Ελλάδα και από Βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη. Από εκεί τα λεωφορεία θα αποχωρούν για τους χώρους στάθμευσης σε ΟΑΚΑ, μπάντμιντον και ΣΕΦ.

Όσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, το δελτίο Τύπου της αστυνομίας, αναφέρει αναλυτικά:

“Λόγω του αυριανού (Κυριακή 20-1-2019) συλλαλητηρίου στην Πλατεία Συντάγματος, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης -στάθμευσης από ώρα 22.00μ.μ. της 19-1-2019 και διακοπή κυκλοφορίας από ώρα 06.00 π.μ. της 20-1-2019) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.λπ.).

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.”

Επάνω