Άγνωστοι μαχαίρωσαν και έδειραν εθελοντές κινήματος για το περιβάλλον στη Φυλή

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=
Άγριο ξυλοδαρμό και μαχαιριές δέχθηκαν από άγνωστους δράστες τα ξημερώματα του Σαββάτου 25 Μαϊου, στη Φυλή, μέλη του κινήματος εθελοντών για την προστασία του περιβάλλοντος “Save Your Hood”. Δύο άτομα νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της απρόκλητης και επικίνδυνης για τη ζωή τους επίθεσης που δέχθηκαν από άγνωστους, μέχρι στιγμής, δράστες, δύο εθελοντές μέλη οργανισμού “Save Your Hood” που υλοποιεί πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα τα θύματα να διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αττικής, ο ένας με 5 μαχαιριές στο μπράτσο και την ωμοπλάτη και ο δεύτερος με σωματικές βλάβες από τον ξυλοδαρμό που υπέστη.

Η επίθεση των αγνώστων έγινε στις 2 περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε χώρο που οι εθελοντές είχαν βρει προσωρινό κατάλυμα για διανυκτέρευση, ένα ερειπωμένο σπίτι στην Κρύα Πηγή Φυλής.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τέσσερις φίλοι, εθελοντές του κινήματος ξεκίνησαν την Παρασκευή 24 Μαϊου με προορισμό τη Μονή Κλειστών στην Πάρνηθα, στο πλαίσιο μιας προγραμματισμένης δράσης που στοχεύει στον καθαρισμό πυρόπληκτων δασικών μονοπατιών από σκουπίδια.

Άγνωστοι μαχαίρωσαν και έδειραν εθελοντές κινήματος για το περιβάλλον στη Φυλή

Αργά το βράδυ, κι ενώ βρίσκονταν κοντά στη Μονή Κλειστών, οι εθελοντές μοιράστηκαν σε πρόχειρα καταλύματα που απείχαν λίγα μόλις μέτρα μεταξύ τους, οι δύο σε ένα ερειπωμένο σπίτι στην Κρύα Πηγή και οι άλλοι δύο σε κάποιο ξωκλήσι της περιοχής, για να ξεκουραστούν μέχρι να ξημερώσει και να συνεχίσουν την περιβαλλοντική δράση τους.

Τα άτομα που κατέλυσαν στο ερειπωμένο σπίτι, αιφνιδιάστηκαν από την “επίσκεψη” ομάδας 7-8 νεαρών ατόμων, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ρώτησαν “τι ομάδα είναι” και αποχώρησαν, προσωρινά, για να επιστρέψουν και να τους επιτεθούν με γροθιές, κλωτσιές και μαχαιριές.

Οι δύο φίλοι που βρίσκονταν στο παρακείμενο ξωκλήσι άκουσαν τις φωνές και έσπευσαν σε βοήθεια, όμως οι δράστες της εγκληματικής απόπειρας είχαν προλάβει να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση εγκαταλείποντας τα θύματα αιμόφυρτα, καθώς έφεραν τραύματα από 5 μαχαιριές ο ένας και ελαφρές σωματικές βλάβες από τον ξυλοδαρμό του ο δεύτερος.

Με ανάρτησή του στα social, εθελοντής της ομάδας των θυμάτων απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει ή αναγνωρίζει κάποιον από τα στοιχεία που δίνει για τους δράστες, να επικοινωνήσει με την Αστυνομία:

Άγνωστοι μαχαίρωσαν και έδειραν εθελοντές κινήματος για το περιβάλλον στη Φυλή

Την εξιχνίαση της υπόθεσης για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών έχει αναλάβει το Τ.Α. Φυλής.

Δείτε όλα τα άρθρα μας …

To site του Δήμου Φυλής …